HULDEZITTING VOOR FREDDY MARIEN

Met ingang van 1 september 2013 werd Freddy Mariën benoemd als departementshoofd aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Na 21 jaar voorbeeldige dienst moest hij dan ook afscheid nemen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier. Tijdens een uitgebreide huldezitting werd hij uitgewuifd door tal van vrienden, leraars en leerlingen van de academie. In de opeenvolgende toespraken werden zijn grote verdiensten benadrukt.

Burgemeester Frank Boogaerts sloot zich namens het stadsbestuur graag aan bij het huldebetoon. De Lierse muziekacademie die werd opgericht in 1922 heeft al die tijd slechts drie directeurs gekend: Frans Boogearts, stichter en grootvader van de burgemeester van 1922 tot 19*52, Jos Van Looy van 1952 tot 1992 en van 1992 tot 2013 Freddy Mariën.

De jonge Freddy Mariën toonde al zeer vroeg een opvallende belangstelling voor het slagwerk. Hij was dan ook de eerste leerling die deze discipline volgde aan de Lierse muziekacademie. Nadat hij meerdere eerste prijzen behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, werd hij leraar slagwerk in geel en in Lier. Gedurende meerdere jaren was hij de dynamische en vakkundige leider van de Showband Liberty, waarmee opvallende successen werden behaald in binnen- en buitenland tot in Amerika toe.

 Onder leiding van Freddy Mariën groeide de Lierse academie uit tot de grootste van Vlaanderen. Het leerlingenaantal steeg van 1.200 tot 3.000 en in Malle en in Lint werden bijkomende filialen geopend. Steeds heeft hij een bijzondere belangstelling getoond voor experimenten en toekomstgerichte initiatieven, o.m. op het vlak van de lichte muziek, de experimentele muziek, het woord en de dans. Tenslotte was hij steeds bereid om samen te werken met het culturele leven te Lier.

Begindatum: 
donderdag, 30 januari, 2014
Einddatum: 
donderdag, 30 januari, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK