HUGO CLAUS BIJ TEATER LIER

Op 18 januari heeft in de Marollen, Bril 6, de première plaats van het stuk ‘Een bruid in de morgen’, dat wordt opgevoerd door Teater Lier. Het stuk werd geschreven door Hugo Claus. De regie is in handen van Hans Royaards.

‘Een bruid in de morgen’ is het eerste volavondstuk van Hugo Claus. De eerste voorstellingen in 1955 deden heel wat stof opwaaien. De innige relatie tussen een broer en een zus suggereerden een incestueuze verhouding. Centraal staat de familie Pattini die aan lager wal zit. Vader was ooit een gevierd componist, maar door geldgebrek heeft hij zelfs zijn piano van de hand moeten doen. Moeder heeft een bazig karakter. Tussen dochter Andrea en zoon Thomas bestaat er een sterke liefdesband. Om financiele redenen lokt moeder de rijke nicht Hilda naar huis om met Thomas te trouwen. Dit zorgt evenwel voor een drama in de familie. Ondanks de bittere ondertoon van het stuk, slaagt Claus er in komische elementen te verwerken.

Verlenen hun medewerking: Nick Celis, Jeannine Hens, Kathleen Truyts, Jos De Haes en Gert Verschueren. Voorstellingen hebben plaats op 18, 24, 25, 28 en 31 januari en op 1 februari om 20 uur, evenals op 26 januari om 15 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro. 60-plussers, studenten en groepen vanaf 15 personen betalen 9 euro; houders van een Gomor-pas 5 euro. Ze zijn te bekomen via tel. 03-480 48 27 of via www.teaterlier.be.

 Foto’s: Teater Lier

Begindatum: 
woensdag, 15 januari, 2014
Einddatum: 
woensdag, 15 januari, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK