HOOG BEZOEK VOOR DE VZW. SINT-PIETER

Maandag 24 april brengt Jitsuhro Yamada (Japan), voorzitter van de Lions Club International Foundation, in de Irislaan 31 en de Tulpenlaan 5 een bezoek aan de studio’s van de vzw. Sint-Pieter. Op deze locaties verhuurt de vzw. sinds 2012 studio’s met een keukentje en een badkamer aan andersvalide jongeren. Vorig jaar ontving de vzw. 80.000 euro van de Lions Club International Foundation, voor de verbouwing van 6 extra studio’s. Midden 2017 zullen in het totaal 11 studio’s afgewerkt zijn.

Het project werd in 2007 bedacht door Lions-lid Dirk Nyssen, die helaas in 2008 overleed. Hij dacht oorspronkelijk aan het huis Sint-Pieter in het begijnhof, vandaar de naam van de vzw. Het project stimuleert de zelfstandigheid en de eigenwaarde van de jongeren en biedt hen perspectief op ene zinvol leven. Voor de ouders is het van belang te weten dat er voor hun kind nu en later een opvang is. Opvolging van de jongeren gebeurt tot juni door de vzw. De Lier en wordt daarna overgenomen door de vzw. Pegode.

Omdat het project financieel zwaar om dragen is, diende de Lions Club Lier Twee Neten destijds volgens voorzitter Eddy Sanders een dossier in bij de Lions Club International Foundation. Ondertussen zorgde ook de Lions Club Zuiderkempen Heist-Westerlo voor flinke financiële steun. Peter Van es, voorzitter van de Raad van Bestuur van de vzw. Sint-Pieter, wijst erop dat de overheid geen geld meer besteedt aan de huisvesting, maar zich concentreert op de begeleiding. De vzw. ontvangt dan ook geen subsidies, al kan het project model staan voor gelijkaardige initiatieven in Vlaanderen.

Tekst: DéBé

Foto: RM

 

 

Begindatum: 
vrijdag, 21 april, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 21 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK