HET NIEUWE TONEELSEIZOEN VAN DE SCHOOLBOND

Het theatergezelschap van de Schoolbond staat alweer aan de vooravond van een nieuw toneelseizoen. In de periode van 25 september tot en met 10 oktober gaat dit – zoals eerder aangekondigd – van start met de knaller ‘Stones in his Pockets’. Nadien volgen nog drie opmerkelijke producties. Kaarten kunnen bekomen worden via www.schoolbond.be of 03-489 39 39.

Van 20 oktober tot en met 12 november wordt ‘Kulderzipken’ opgevoerd. Fanny Hendrick en Frederick Van Peer zorgden voor een gloednieuwe bewerking voor toneel, van wat ontsproot uit de hersenspinsels van Hugo Matthysen. Van 26 februari 2016 tot en met 12 maart 2016 volgt het stuk ‘Calendar Girls’, de Amerikaans-Britse komedie waarin een groep vrouwen een heem ‘speciale’ kalender verkoopt. Het seizoen wordt in de periode 15 april-30 april afgesloten met ‘Buitenwippers’. Vier bijzondere karakters nemen de toeschouwers voor één nacht mee in het uitgaansleven met alle mogelijke hilarische toestanden van dien.

Wie de voorstellingen van de Schoolbond een seizoen lang wenst bij te wonen, kan dit doen aan de hand van een Seizoenkaart. Kostprijs voor de 4 producties: 37 euro. Wie bereid is om een affiche te plaatsen bij elke productie geniet 10 euro korting. Houders van een seizoenkaart kunnen het hele jaar door reserveren en zijn niet gebonden aan data voor reservatie. Een seizoenkaart staat niet op naam en kan doorgegeven worden. Studenten, min-18-jarigen en 60-plussers krijgen een korting van 1 euro per voorstelling, indien de kaarten op voorhand betaald worden. Voor ‘Kulderzipken’ geldt een korting van 3,50 euro voor studenten en min-18-jarigen en van 1,50 euro voor 60-plussers. Wie houder is van een Gomor-pas geniet een korting van 1 euro indien de kaarten op voorhand betaald worden. Voor ‘Kulderzipken’ geldt een korting van 1,50 euro.

Alle voorstellingen hebben plaats in het eigen Schoolbondtheater, Predikhernlaan 53. Theaterbezoekers kunnen gebruik maken van de parking Wallehof en de parking KTA.

Jeugdtheater Schoolbond (JTS) is de jongerenwerking van de Schoolbond. JTS verzorgt toneelcursussen voor jongeren van 12 tot 18 jaar, organiseert theateruitstappen, een toneelkamp en een zomerstage. De leden kunnen hun talent tonen tijdens de ‘Losse Flodder-show’ in mei. De cursisten worden ingedeeld in 3 groepen: groep A: 12-14 jaar, krijgt les de zaterdag van 10 tot 12 uur; groep B: 15-16jaar, krijgt les de zaterdag van 10 tot 12.30 uur en groep C: 17-18 jaar de zondag van 10 tot 12.30 uur. Het lesgeld bedraagt 70 euro. Belangstellenden kunnen vrijblijvend ene kijkje komen nemen. Alle aspecten van het theater komen aan bod.

Begindatum: 
dinsdag, 20 oktober, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 30 april, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK