HET MOLENTJE EN KTA BOUWEN SAMEN DROOMMACHINE

In het kader van de actie ‘My Machine Vlaanderen’ hebben de leerlingen van het 6de leerjaar van basisschool Het Molentje, van het 2de jaar van de bacheloropleiding Industrieel Productontwerper van de Hogeschool West-Vlaanderen en van het 6de middelbaar van het KTA Lier een samenwerkingsproject opgezet. Met vereende krachten gaan ze samen een droommachine bouwen.

De leerlingen van Het Molentje bedenken de machine en maken er ontwerpen van. Deze creatieve ontwerpen worden door studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen omgetoverd tot professionele ontwerpen, waarna leerlingen van het KTA de machine zullen bouwen. Hierbij worden zowel de studenten van de afdeling houtbewerking, als deze van de afdeling elektriciteit-elektronica betrokken. Op deze manier zullen ze samen een droommachine maken.

Het project is bedoeld om de belangstelling voor een technische opleiding – die een volwaardige vorming is – te stimuleren en te promoten en knelpuntberoepen op termijn in te vullen. Volgens directrice Kathy Alpaerts wordt in Het Molentje de laatste jaren de waarde van een technische richting in het secundair en het hoger onderwijs ten volle benadrukt.

Begindatum: 
donderdag, 23 oktober, 2014
Einddatum: 
donderdag, 23 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK