HEROPENING STADSMUSEUM EN ZIMMERMUSEUM

De Nationale Veiligheidsraad besliste eerder dat ook musea en historische gebouwen onder strikte voorwaarden opnieuw kunnen open gaan. In aansluiting hierbij werkte de stad de nodige maatregelen uit om een veilige heropening van het Stadsmuseum en het Zimmermuseum te garanderen. Bezoekers moeten verplicht vooraf een ticket reserveren. Zodoende kunnen de belangstellenden gespreid worden, waardoor de afstandsregels tijdens het bezoek gegarandeerd blijven, en worden lange wachtrijen vermeden. Het Zimmermuseum heropent op dinsdag 26 mei, het Stadsmuseum op woensdag 27 mei.

De richtlijnen voor een bezoek aan het Stadsmuseum zijn beschikbaar op www.stadsmuseumlier.be. Een bezoek dient vooraf gereserveerd te worden via tel. 03-8000 396. Het museum is geopend  van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Momenteel worden  enkel individuele bezoekers en gezinnen toegelaten. Van zodra dit ook geldt voor groepen, wordt dit meteen medegedeeld. Het aantal bezoekers wordt beperkt per half uur. Voor het bezoek geldt geen maximumduur. Het ticket en een aankoop uit de museumshop kan contactloos via bancontact. De balie is voorzien van een plexischerm. Met de multimedia kan veilig omgegaan worden. Op verschillende plaatsen in het museum zijn handgels ter beschikking. Volg het vaste parcours, evenals de raadgevingen van de museummedewerkers. Het museum hanteert een streng hygiëneplan. Geef medewerkers die oppervlakken en toiletten reinigen ruim de tijd om hun werk goed uit te voeren.

Het Zimmermuseum heropent op dinsdag 26 mei om 13 uur. Ook hier werden richtlijnen uitgewerkt om het bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Reserveer vooraf via tel. 03-8000 03 95 of via reservering@zimmertoren.be. Het Zimmermuseum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
dinsdag, 26 mei, 2020
Einddatum: 
woensdag, 20 mei, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK