HENRI JANSSEN EN JEANNE LEFLOT VIEREN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

Henri Janssen en Jeanne Leflot, het toonbeeld van een voornaam Liers echtpaar, vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Aan de Anton Bergmannlaan kregen ze het bezoek van schepen Rik Pets die hen de gebruikelijke felicitaties en attenties namens het stadsbestuur en het Hof – w.o. een medaille van het koningspaar – kwam overmaken.

Zowel Henri Janssen als Jeanne Leflot zijn geboren en getogen Lierenaars. Henri groeide op aan de Mechelsesteenweg, waar zijn vader Gust smid, fietsenmaker en cafébaas was. Jeanne sleet als dochter van architect Louis Leflot haar jeugdjaren aan de Spoorweglei. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een bal dat werd georganiseerd door Henri en zijn natuurvrienden. Op 4 augustus 1954 traden ze in het stadhuis van Lier in het huwelijk. Henri werkte aanvankelijk bij de burgerlijke stand van de stad Lier en bouwde vervolgens een voortreffelijke loopbaan uit als ambtenaar bij de Regie voor Telefonie en Telegrafie (RTT), de voorloper van Belgacom en Proximus. Jeanne die op internaat werd gestuurd en huishoudkunde studeerde, gaf nadien avondles bij de Vrouwengilde, was chef-kok in het Sint-Lievenscollege en lerares in het BLO.

 Het jubilerende echtpaar kreeg 4 kinderen: Lutgart, de echtgenote van Pol Van Steenkiste, voorzitter van de Lierse Koepel voor Cultuurbeleid, Lief gehuwd met Manu Wagner, voormalige hooftman van de Gilde ‘Heren van Lier’, Els die in het huwelijk trad met Toon D’Hulst en als jongste Mark, de echtgenoot van Laurence Dierckx, die naam en faam maakte als illustrator, karikaturist en cartoonist. Henri en Jeanne hebben 15 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. Ze vormen een hechte familie die vaak samenkomt. Destijds trokken ze tijdens de vakantie naar het familiale buitenverblijf ‘Berk en Hei’ in Grobbendonk, naar zee en naar Oostenrijk. De natuur was nooit ver weg. Naast zijn passie voor muziek – o.m. als lid van het Gregoriaans Koor – was Henri voor alles een grote natuurliefhebber. Samen met de vrienden Peeters en Van Dessel was hij destijds medestichter van de Wielewaal, de plaatselijke afdeling van Natuurpunt. Naar aanleiding van het 65-jarig huwelijksjubileum werd door de kinderen een originele ‘Gazet van Vokke en Moeke’ samengesteld en uitgegeven. Hierin wordt de levensloop van de jubilarissen, samen met enkele anekdotes, op kleurrijke wijze geschetst.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Begindatum: 
zaterdag, 10 augustus, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 10 augustus, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK