HANDBOGENHOF KRIJGT VIJF WOONGEBOUWEN

Nu de omgevingsvergunning voor de tweede fase in orde is, worden op de site van het Handbogenhof in hartje Lier vijf woongebouwen rond een groene binnentuin ingeplant. Ze bieden plaats aan 82 appartementen, 1 praktijkwoning en 6 handelsruimtes. De bouwwerken starten in het najaar.

Aan de Kanunnik Davidlaan werden in een eerste fase reeds het dienstencentrum ’t Schoppeke en 35 appartementen voor senioren gerealiseerd. Op het middeleeuws oefenterrein van de Sint-Sebastiaans handbooggilde volgt nu een nieuwe woonwijk binnen de groene stadsvesten. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en worden afgewerkt met kwalitatieve materialen. 3 penthouses bieden alle denkbare luxe en comfort. Het project omvat ook appartementen volgens het SmartOne principe. Dit zijn moderne appartementen die ideaal zijn voor starters, investeerders of voor wie op zoek, is naar een budgettaire woning met een hedendaagse inrichting.

Elk terras biedt een mooi zicht op de binnentuin, de stadsvesten of de stad. Het wandelpad dat diagonaal door de site loopt, geeft een prachtig uitzicht op de Sint-Gummaruskerk. Het volledige binnengebied is autovrij. De ondergrondse parkeergarage biedt plaats voor 101 wagens en 263 fietsenstallingen. Om de vijf woongebouwen een historische link met Lier te geven, krijgen ze een naam die geïnspireerd is op het werk van Felix Timmermans: Oranjebloemekens, Hovenierken, Wilgen, Elegast en Krabbekoker. Het Handbogenhof is een woonproject van projectontwikkelaar CAAAP, een dochter van de Artes Group. De goedkoopste flats kosten 187.000 euro. De prijzen gaan tot 695.000 euro.

Tekst: DéBé

Foto's: MC

Begindatum: 
zaterdag, 8 juni, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 8 juni, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK