H.-HARTZIEKENHUIS START VERBOUWINGSWERKEN MATERNITEIT

Het H.-Hartziekenhuis start met verbouwingswerken van de afdeling moeder & kind. Vrijdag 10 maart verhuizen de pas bevallen mama’s die verblijven op de materniteit, verhuizen naar een tijdelijke afdeling. Begin april nemen ook de verloskamer en de couveuses een nieuwe intrek. Het einde van de werken is voorzien in december 2017.

‘De verbouwing van onze afdeling moeder & kind zat er al een tijdje aan te komen’ vertelt medisch diensthoofd gynaecologie en verloskunde dr. Sabine Dobbelaere. ‘Naast volledig vernieuwde kamers kunnen we daarna uitpakken met rooming-in kamers, waarbij de pas bevallen mama’s in dezelfde kamer kunnen overnachten als hun baby die in de couveuse ligt. We zullen ook verschillende methodes om te bevallen kunnen aanbieden, waaronder onderwaterbevalling’.

De materniteit, evenals de hele dienst moeder & kind, zijn erg belangrijk voor het Lierse ziekenhuis. ‘Met de vernieuwde verloskamers, couveuses en verblijfkamers willen we de vernieuwde weg die het ziekenhuis is ingeslagen, verder concrete vorm geven. Bovendien hopen we zo opnieuw jonge gezinnen uit onze regio aan te trekken om hen te verwelkomen in een hedendaagse setting, zeker tijdens de belangrijkste fases van hun leven’, aldus dr. An De Cuyper, algemeen directeur. Wie iemand wil bezoeken op de kraalmafdeling kan vanaf vrijdag 10 maart terecht in blok G, 2de verdiep. De bezoekuren blijven onveranderd.

Foto:H.-Hartziekenhuis

Begindatum: 
vrijdag, 10 maart, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 10 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK