GRONDIGE REINIGINGSBEURT VOOR NATUURSTEEN ZIMMERPLEIN EN EIKELSTRAAT

Begin van de week werd de natuursteen van het Zimmerplein grondig gereinigd door een externe firma. Aansluitend kwam de Eikelstraat aan de beurt. Tijdens deze operatie werd de origineel kleur in beide straten – waaronder heel wat tinten grijs – opnieuw bovengehaald. Bovendien werd extra aandacht besteed aan het verwijderen van kauwgum.

De reinigingsbeurt kadert on het actieplan dat het stadsbestuur in 2015 uitrolde, om meer in te zetten op een ‘Proper Lier’. Onderdelen van dit plan zijn de extra onkruidbestrijding, meer machinale veegbeurten, gesubsidieerde opruimacties door jeugdverenigingen en de huidige aanpak van de natuursteen. De reinigingsactie wordt uitgevoerd door de firma Knipscheer Infra-Clean uit Almere, die de stenen te lijf gaat met heet water onder hoge druk. Het resultaat is er alvast naar.

Schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants is bijzonder blij met het resultaat. ‘Op het Zimmerplein werd heel wat van de oorspronkelijke aanblik teruggebracht. Dat is wat Lier en de Lierenaars verdienen. In de Eikelstraat wordt hetzelfde effect nagestreefd. Met deze resultaten wordt systematisch jaar na jaar de natuursteen aangepakt in het toeristisch centrum en de binnenstad. Met het terrassenseizoen in aantocht is het belangrijk te kunnen uitkijken op een gezellig en bruisend plein’.

Begindatum: 
dinsdag, 23 februari, 2016
Einddatum: 
dinsdag, 23 februari, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK