GROEPSTENTOONSTELLING ‘COLORS’ BIJ GALERIJ ARTISJOK OP L’AVENIRSITE

Van vrijdag 1 tot en met zondag 24 februari heeft op de L’Avenirsite, Hazenstraat 53, bij Galerij Artisjok de groepstentoonstelling ‘Colors’ plaats. 8 beeldende kunstenaars met heel diverse achtergronden stellen er tentoon in het teken van ‘kleur’. Ieder van hen brengt een persoonlijk verhaal over ‘kleur’.

In de loop van de geschiedenis ontwierpen geleerden, architecten en kunstenaars talloze systemen en kaarten om vat te krijgen op de vele kleurenschakeringen en hun onderlinge relaties. Ook schilders gingen op zoek naar het ideale palet van kleuren. Kleuren bepalen immers de sfeer en geven ‘kleur’ aan emoties, visies en verhalen. Het gevoel dat iemand ervaart wanneer naar een kleur wordt gekeken, is historisch, geografisch en cultureel bepaald.

Aan de tentoonstelling ‘Colors’ nemen 8 kunstenaars deel. Naïma Aouni woont en werkt in Antwerpen. Ze schildert de menselijke tekorten, de helaasheid der dingen, de dieptes van de ziel en de troosteloosheid van de vereenzaamde mens. Dirk Victor Caluwaerts is een eigentijdse romanticus, die studeerde aan de Antwerpse academie. Zijn doeken zijn aks ultieme toevluchtsoorden. Fotograaf Attila Erdem exposeert mysterieuze beelden die eerder te bewonderen  waren in het Antwerpse Fotomuseum. Annik Rachel Klaes tekent, schildert en bouwt installaties. Ze zoekt een wisselwerking tussen de speelse kleuren en organische vormen. Niko Raes exposeerde al in Londne, Parijs, Kopenhagen, Oslo, Leeds en Moskou. Hij schept een nieuwe artistieke beeldtaal rond het element ‘pijn ‘. Jelle Spruyt is een veelzijdige beeldende kunstenaar uit Antwerpen, die voornamelijk met textiel en dagdagelijkse objecten werkt. Olivia Van Trigt is docente beeldhouwkunst aan de academie van Berchem. Voor haar keramische beelden laat ze zich inspireren door werken uit de kunstgeschiedenis, die ze interpreteert op een eigen manier. Daniel Von Weinberger tenslotte is al 50 jaar actief als multi art-kunstenaar. Hij was gedurende 40 jaar leraar mode-en juwelenontwerp aan de academie van Berchem. In galerij Artisjok toont hij fotowerk, potloodtekeningen en ‘neck statements’.

Donderdag 31 januari heeft om 20 uur de vernissage plaats, die wordt opgeluisterd door dj Sam, vj Sam Pauwels en live music van Ella Ray.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
vrijdag, 1 februari, 2019
Einddatum: 
zondag, 24 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK