GEZELLIGE REUNIE VAN ‘JONG DAVIDSFONDSERS’

Jong Davidsfonds Lier kende een voorbeeldige werking van 1958 tot 1971. Ruim 50 jaar later had eerder deze maand in het Maegdenhuys van het Hof van Aragon een gezellige reünie plaats. 33 oud-leden haalden bij deze gelegenheid tal van herinneringen op, genoten van gedigitaliseerde foto’s en films uit de oude doos die werden geprojecteerd én van een etentje.

Jong Davidsfonds Lier werd opgericht in 1958 op vraag van het toenmalige bestuur van het Davidsfonds. Hulp werd verleend vanuit de pas opgerichte Jeugdraad. Het doel was jongeren samen te brengen, om ontspanning en cultuur te combineren. Jan Lambert was de eerste voorzitter. Hij werd opgevolgd door Gust Valgaeren, Jan Kets en anderen. De vriendengroep telde al vlug zo’n 80 leden. Samen beleefden ze tal van boeiende en plezierige momenten tijdens uitstappen en bedrijfsbezoeken (o.m. aan brouwerij Christal Alken, Bokrijk en een steenkoolmijn). In 1963 werd in de feestzaal van het Sint-Gummaruscollege een kleinkunstavond met Miel Cools en Louis Verbeeck georganiseerd. Aan de werking kwam op 30 januari 1971 een einde.

Het idee om de vriendengroep van weleer opnieuw samen te brengen ging eind augustus uit van Jan Kets en Mimi Lambert. Op hun initiatief werd een werkgroep opgericht waarvan ook Paul Hoet, Francis Volkaerts, Magda Dox en Lieve Arras, deel uitmaakten. Het was geen éénvoudige opdracht om zoveel mogelijk oud-leden te bereiken en te informeren. Toch tekende uiteindelijk 33 vrienden van toen present om er een gezellig weerzien van te maken. Uiteraard werd het verzoek gelanceerd om een volgende bijeenkomst te plannen en hier niet al te lang mee te wachten. Oud-Jong Davidsfondsers die nog willen aansluiten, kunnen contact opnemen met Mimi Lambert, mimi.lambert@telenet.be.

Tekst: DéBé

Foto: Mimi Lambert

Begindatum: 
vrijdag, 18 november, 2022
Einddatum: 
vrijdag, 18 november, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK