GEWIJZIGDE VERKEERSSITUATIE OP DE ANTWERPSESTEENWEG

Vanaf maandag 18 november wordt op de Antwerpsesteenweg (N10) met het oog op een verhoogde verkeersveiligheid gewerkt aan een nieuwe verkeerssituatie. De doorsteek ter hoogte van de Guido Gezellelaan naar de wijk Zevenbergen wordt afgesloten en de doorsteek aan Plaslaar en de Duwijckstraat worden omgevormd tot keerpunt. Na minimum zes maanden wordt de tijdelijke proefopstelling geëvalueerd. De aanpassingswerken zullen twee tot drie weken in beslag nemen.

Het autoverkeer op de Antwerpsesteenweg zal in de nieuwe situatie in beide richtingen over één rijstrook geleid worden. Het verkeer dat uit de Guido Gezellelaan komt zal de Antwerpsesteenweg nog enkel rechts kunnen in- en uitrijden. Om te keren moet tot aan de volgende doorsteek gereden worden. De huidige doorsteken aan Plaslaar en de Duwijckstraat worden omgevormd tot keerpunten, waar het verkeer maar vanuit één richting kan omkeren richting Boechout. Ter hoogte van de Guido Gezellelaan komt een nieuwe oversteekplaats voor voetgangers en fietsers en dit langs de kant van de Ring. Ook aan Plaslaar komt een nieuwe oversteek. Hier verdwijnt  het zebrapad aan de kant van Boechout en komt er zowel een fietsoversteek als een zebrapad aan de kant van Lier.

Verder wordt de chicane van het fietspad aan Plaslaar recht getrokken met het oog op meer fietscomfort en een betere zichtbaarheid voor automobilisten die vanaf Plaslaar de Antwerpsesteenweg willen oprijden. Aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Duwijckstraat krijgt het fietspad een rode accentkleur. De bushaltes aan het kruispunt met Plaslaar schuiven op richting Lier, zodat ze buiten het nieuwe keerpunt vallen. De werken starten maandag 18 november en nemen afhankelijk van de weersomstandigheden twee tot drie weken in beslag. Tijdens de werken zijn de drie doorsteken niet beschikbaar. Enkel voetgangers en fietsers kunnen oversteken. Het verkeer kan in elke richtingen altijd door op één rijstrook. Omkeren kan aan het eerstvolgende keerpunt buiten de werkzone, dit is het kruispunt met de Ring en de eerstvolgende doorsteek iets voorbij La Rocca.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 30 oktober, 2019
Einddatum: 
woensdag, 30 oktober, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK