GESLAAGDE PROEVERIJ EN VERKOOP VAN ZUID-AFRIKAANSE WIJNEN

Dominic Van Oosterwyck en zijn partner Sylvie Stuyck organiseerden voor de tweede maal een proeverij en verkoop van Zuid-Afrikaanse wijnen voor het goede doel. In zaal D’Open Poort aan de Berlaarsesteenweg mochten ze tal van sympathisanten en belangstellenden begroeten. Eéns de eindbalans is opgemaakt, zal alweer een mooi bedrag kunnen geschonken worden voor de renovatie van het internaat voor jongens en meisjes van de Mc. Gregor Waldorfschool in Zuid-Afrika.

De bezoekers konden genieten van 19 uitgelezen Zuid-Afrikaanse wijnen en bijhorende tapa’s. Daarnaast was de nodige informatie en documentatie beschikbaar met betrekking tot de Mc. Gregor Waldorfschool. Dominic en Sylvie hebben de school al driemaal bezocht en reeds tweemaal vrijwilligerswerk verricht en kunstprojecten opgezet. Volgend jaar hopen ze er terug te keren, om met eigen ogen te zien hoe hun geld nuttig besteed wordt.

De Mc. Gregor Waldorfschool is een Rudolf Steinerschool voor kinderen uit de townships. De school werd opgericht in 1994 en biedt kwalitatief onderwijs aan 150 kinderen met een uiteenlopende culturele, sociaal-economsche en taalkundige achtergrond. In een overwegend rurale omgeving met een hoge werkloosheidsgraad van 40% en zelfs 60% in de leeftijdscategorie van 16 tot 25 jaar, speelt de school ene belangrijke rol om de jongeren een beter toekomstperspectief te bieden. De school is in belangrijke mate afhankelijk van schenkingen, o.m. vanwege de Vrienden van de ‘Waldorf education’.

Begindatum: 
zondag, 23 november, 2014
Einddatum: 
zondag, 23 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK