GESLAAGDE CORONAPROOF ATLETIEKMEETING IN NETESTADION

In het Netestadion organiseerde AC Lyra een coronaproof atletiekmeeting. Dit gebeurde met de medewerking van AC Duffel, AC Herentals en AVZK. De organisatie verliep zo goed als vlekkeloos. De deelnemers, medewerkers, juryleden en toeschouwers hielde zich correct aan de maatregelen.

De inrichters hadden op basis van de richtlijnen van de overheid een gedétailleerd draaiboek uitgewerkt. Mondmaskers waren verplicht en de nodige afstand moest in acht worden genomen. Atleten, medewerkers en juryleden beschikten over een eigen zone. Vele toeschouwers hadden een eigen stoeltje bij. De ingang was voorzien ter hoogte van het torengebouw, de uitgang ter hoogte van de parking van het cultuurcentrum. Elke toeschouwer – zo’n 170 in de voormiddag en 130 in de namiddag – moest een identificatiekaartje met het oog op contact-tracing invullen en dit bij het vertrek aan de uitgang in een urne deponeren. Ze dienden ook de aangeduide looplijnen te volgen. Dranken en snacks konden enkel bekomen worden via zelfbediening.

Sportief gezien boden zich in de voormiddag 140 atleten aan voor de jeugdmeeting. Bij de benjamins, kangoeroes, pupillen en miniemen stonden diverse loop-, kamp- en werpnummers op het programma. Ook de G-atleten kregen tal van proeven (verspringen, kogelstoten, softbalwerpen …) voorgeschoteld. De namiddag bleef voorbehouden voor cadetten, scholieren, juniors en seniors. De 145 deelnemers konden zich meten over verschillende afstanden, kamp- (ver- en hoogspringen) en werpnummers (kogel, discus, speer). Bij de werp- en kampproeven stond een ontsmettingsstand opgesteld.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 27 juli, 2020
Einddatum: 
maandag, 27 juli, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK