GEEL-ZWARTE JEUGDWERKING IS SPRINGLEVEND

Dit weekend hadden zowel in het jeugdcomplex in Kessel als in Oosterwijk ‘foot & fun’-dagen plaats. In een ontspannen sfeer speelden de jeugdspelers van Lierse KZ onderlinge wedstrijden tegen elkaar. Hun doen en laten werd met argusogen gevolgd door technisch directeur Dirk Gyselinckx. 

 Na twee jaar ‘reconversie’ is de jeugdwerking weer springlevend. Zo’n 500 jongeren – 300 in Kessel en 200 in Oosterwijk – beginnen verdeeld over 35 ploegen vol enthousiasme aan de komende competitie in interprovinciaal en gewestelijk verband. Onder het voorzitterschap van Stefan Van Lommel worden de sportieve lijnen uitgezet door technisch directeur Dirk Gyselinckx, die wordt bijgestaan door de sportieve coördinatoren Jan Buylinckx (Kessel)en Kris Van Rompaey (Oosterwijk), de site-verantwoordelijken Gert Wuyts (K) en Stijn Weckhuysen (O) én twee stuurcomités. Voor de trainingen wordt een beroep gedaan op 40 in de regel gediplomeerde jeugdtrainers, die zo mogelijk ook over een pedagogisch diploma beschikken en kunnen bogen op voetbalervaring op een voldoende hoog niveau. Daarnaast zijn ook een uitgebreide medische staf, een scoutingcel en een jeugdcomité actief. 

Dat door heel de jeugdwerking een nieuwe wind waait, blijkt verder uit de infrastructuur die een grondige facelift onderging. Er werd een nieuw kunstgrasveld en een nieuw trainingsveld aangelegd, terwijl alle terreinen netjes werden ingezaaid. De lichtpylonen kregen een herkeuring en de kleedkamers een grondige opknapbeurt. Voor heel de site werd een toekomstgericht masterplan opgesteld, dat op termijn voorziet in o.m. een nieuwe, futuristische kantine. Nieuwkomers worden gerekruteerd in Lier, de ruime omgeving én de Kempen, mede op basis van motivatie en leergierigheid. Na een jaar ervaring als trainer van het eerste elftal, weet Dirk Gyselinckx nog beter dan voordien wat jeugdspelers nodig hebben om door te stoten naar een A-team.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 22 augustus, 2020
Einddatum: 
zaterdag, 22 augustus, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK