GEBRUIKERS TEVREDEN OVER BIBLIOTHEEK ‘DE FE’

1’ jaar na datum werden de gebruikers van de Lierse bibliotheek ‘de Fé’ opnieuw bevraagd door medewerkers van de studiegroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel. Blijkt dat de graad van tevredenheid opvallend gestegen is wat betreft de verschillende aspecten zoals de collectie, de uitleenvoorwaarden, de gezellige omgeving en de dienstverlening. De bezoekers komen vaker naar de bibliotheek en vertoeven er ook langer. De mooie cijfers werden nader toegelicht door schepen Ivo Andries en bibliothecaris Goedele Schrijvers.

Het onderzoek gebeurde bij 105 bibliotheken in Vlaanderen. In Lier werd deelgenomen door 513 respondenten ouder dan 18 jaar. Het waren vooral oudere bezoekers en gepensioneerden, overwegend vrouwen en hooggeschoolden. 66% bezoekt de bibliotheek omwille van de gezellige omgeving, 62% om informatie in te winnen en 33% om wat rond te kijken of de krant en een tijdschrift te lezen. 73,5% komt minstens maandelijks en 25%wekelijks. 39% vertoeft er 15 tot 30 minuten en 25% 30 tot 60 minuten.

Toch is er nog een aantal punten dat voor verbetering vatbaar is. Dit betreft dan de betaalmogelijkheden (78,3%), de schikking van de collectie (77,4%), de openingsuren (66,1%), de beschikbaarheid van kopieer- en printapparatuur (64,6%), de openingsuren (66,1%) en de parkeermogelijkheden (54,7%). 47,3% wenst ruimere openingsuren voor het leescafé. Verder is er de vraag naar een nieuwbrief en meer gepersonaliseerde leestips. Wat de jeugdwerking betreft is 92,7% van oordeel dat elk kind van de lagere school de bibliotheek moet leren kennen. Nu reeds komen verschillende scholen wekelijks op bezoek.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 7 februari, 2019
Einddatum: 
donderdag, 7 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK