FOTOTENTOONSTELLING IN LEESCAFE VAN BIBLIOTHEEK

Met als thema ‘Wabi Sabi’ worden van 14 maart tot en met 30 april foto’s van Ben Huybrechts geëxposeerd in het leescafé van de bibliotheek. De fotograaf woonde en werkte als ingenieur gedurende 11 jaar in Japan. Vanuit zijn vorming was hij gefascineerd door machines, industriële terreinen en roest.

‘Wabi Sabi’ is de Japanse filosofie om schoonheid te ontdekken in de natuurlijke cyclus van groei en vergankelijkheid. ‘Wabi Sabi’ staat dan ook voor de spirituele essentie van rust en eenvoud, voor de schoonheid van het imperfecte, het vergankelijke en het incomplete en symboliseert de schoonheid die komt met de leeftijd met alle imperfecties zoals verwering en roest.

Zijn foto’s zijn gemaakt op een industrieel terrein dat aan een revival is begonnen. De beelden roepen tegenstrijdige gevoelens op door de schoonheid van verwoesting, roest en vervuiling weer te geven en krijgen zodoende een extra dynamiek. De toeschouwer ziet verschillende lagen in de beelden. Zo lijkt een luchtfoto de reflectie in een plas met olievlekken en lijkt een gebergte in de natuur gewoon betonafval in een plas. De tentoonstelling roept dan ook vele vragen op en vooral: moeten we niet meer aanvaarden dat alles niet perfect kan zijn?

Ben Huybrechts is reeds sinds zijn tienerjaren in de ban van de fotografie. Hij won verschillende prijzen. Na zijn studies als ingenieur vertrok hij samen met zijn echtgenote voor 11 jaar naar Japan. Sinds enkele jaren is hij opnieuw actief bezig met fotografie. Naast fine-art werk, doet hij ook veel studiowerk, waar hij de Ikebana-beelden van zijn echtgenote Ilse Beunen vereeuwigt. Zijn werk werd gepubliceerd in tal van kunstboeken en via de sociale media. Zaterdag 14 maart en 25 april is hij van 14.30 tot 17 uur persoonlijk aanwezig op de tentoonstelling.

Begindatum: 
zaterdag, 14 maart, 2015
Einddatum: 
donderdag, 30 april, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK