FONTEINEN MOETEN MEER LEVEN BRENGEN OP MARKTPLEIN

De fonteinen op de Grote Markt vormen al sinds de eerste waterstralen een bron van discussie. Volgens sommigen zijn ze zonder meer een wereldwonder, volgens anderen een miskleum van jewelste. Hoe dan ook het stadsbestuur gaat alvast de ‘rimpelfontein’ ter hoogte van de Florent Van Cauwenberghstraat omvormen tot een ‘bruisende schuimfontein’.

De huidige waterpartij heeft slechts een beperkt rimpelaffect. Een nieuwe spuitkop, die een kracht kan ontwikkelen om liefst tot 2 meter hoog te spuiten, moet zorgen voor meer beweging in het water en een meer dynamische en aantrekkelijke schuimfontein. Kostprijs van het plaatje: 2.543,42 euro. Pro memorie: de kostprijs voor de fonteinen bedroeg 293.403 euro.

 

Tot overmaat van ramp werd de waterpartij voor het stadhuis beschadigd door enkele stoere quadpiloten. O.m. de spuitkop werd beschadigd, wat een ietwat scheven waterstraal oplevert. Deze helt nu wat over naar links, wat niet meteen de richting is die het schepencollege wenst uit te gaan. De bestuurder kon geïdentificeerd worden en zal allicht voor de kosten mogen opdraaien. De kleine fontein richting Felix Timmermansplein krijgt een ‘randje’, zodat het water niet langer op de grond terecht komt en een eventuele GAS-boete kan vermeden worden. De drinkfontein naast het stadhuis is buiten werking, nadat vandalen probeerden ze te stelen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK