FINALE NATUURLOOPCRITERIUM EN HALVE MARATHON VAN LIER

AC Lyra organiseert zondag 20 maart de finale van het Power Plus Natuurloopcriterium en voor de 3de maal het Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon. Vermits de weersomstandigheden gunstig zijn, worden meer dan 1.500 deelnemers verwacht. Via de voorinschrijvingen hebben zich al 900 atleten aangemeld.

De sportieve dag wordt om 13 uur ingezet met de traditionele kidsrun. Iedere jonge deelnemer ontvangt een medaille. Voor de school of vereniging die het best vertegenwoordigd is, wordt een trofee voorzien. Om 13.30 uur wordt het startschot gegeven voor de 3de Halve Marathon van Lier. Deze memorial ‘Jef Breugelmans’ geldt tevens als provinciaal kampioenschap. De wedstrijd voert de deelnemers langs de stadsvesten en de Netedijken én dwars doorheen de binnenstad, langs de voornaamste monumenten zoals de Zimmertoren , het stadhuis, de Sint-Gummaruskerk en het begijnhof.

Om 14.40 uur vertrekken tenslotte de deelnemers aan de 5 en de 10 kilometer. Alle wedstrijden eindigen op de atletiekpiste van het Netestadion, waar voor iedereen een medaille is voorzien. Topfavorieten als Kristiof Nackaerts en Belgisch marathonkampioene Els Rens zijn niet van de partij, omdat ze deelnemen aan de Venloop in Nederland. De stadsnatuurloop vormt de 5de en laatste manche van het Natuurloopcriterium, waaraan reeds 3.500 atleten deelnamen. Inschrijven is nog mogelijk op zondag 20 maart van 11 tot 13uur in de foyer van cultuurcentrum De Mol. Wie zich vooraf inschreef kan zijn borstnummer reeds op zaterdag tussen 14 en 16 uur afhalen in de cafetaria van de atletiekpiste in het Netestadion.

Verkeersomleidingen, klik verkeer op deze site.

Begindatum: 
zondag, 20 maart, 2016
Einddatum: 
zondag, 20 maart, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK