FILMVOORSTELLINGEN IN CC VREDEBERG

In het kader van de planning van het Cultuurcentrum Lier hebben tot het einde van 2021 in cultuurcentrum Vredeberg 4 filmvoorstellingen plaats. Ze gaan telkens gepaard met een met een uitgebreid ontbijt om 9.15 uur voor de voormiddagvoorstellingen en met een wereldkeukenmaaltijd in samenwerking met Mondiale Werken regio Lier en Oxfam-Wereldwinkel om 18 uur voor de avondvoorstellingen. 

Dinsdag 26 oktober staat om 20 uur de film ‘The Lighthouse’ op het programma. Bij het einde van de 19de eeuw worden twee mysterieuze mannen gedropt op een onguur onbewoond eiland als vuurtorenwachters. Beide mannen vullen hun eenzame avonden met drinken en verhalen vertellen. Na een tijd beginnen ze op elkaars zenuwen te werken. Drinken wordt zuipen en ze verglijden in een draaikolk van woede en waanzin. 

Zondag 14 november wordt om 9.15 uur de film ‘Drunk’ geprojecteerd. Martin en drie van zijn vrienden werken op dezelfde middelbare school als wat uitgebluste leraren. Op een avond besluiten ze om een theorie uit te testen, volgens dewelke een lichte bedwelming door een constant alcoholpromille in het bloed, de geest verruimt, de zorgen vermindert en de creativiteit vergroot. De eerste resultaten zijn positief, maar dan worden er grenzen overschreden. 

Dinsdag 30 november staat om 20 uur de film ‘Zappa’ geprogrammeerd. Iedereen kent allicht het legendarische verhaal volgens hetwelk tijdens een optreden van Frank Zappa en zijn band in Montreux in 1971 een toeschouwer een lichtkogel afvuurde, die het gebouw in lichterlaaie zette. Gelukkig vielen er geen doden of gewonden, maar Zappa en de band verloren wel al hun materiaal. De leden van ‘Deep PUrple’ zaten in het publiek en schreven over deze avond het iconische ‘Smoke on the Water’.

Zondag 19 december sluit de film ‘Solan & Ludwig: de Sneeuwmachine’ de programmatie voor 2021 af. In het dorpje Flaklypa wacht iedereen ongeduldig op de komst van de sneeuw, om kerst te vieren. Ten einde raad probeert uitvinder Reodor een sneeuwmachine te bouwen. Wanneer deze in verkeerde handen valt, komt de toekomst van het vreedzame dorpje in gevaar. Kunnen de brutaal gebekte eend Solan en de timide egel Ludwig de toestand nog redden?

De prijzen van de tickets variëren van 20 euro (ontbijt/wereldkeukenmaaltijd + film), via 17 euro (ontbijt/wereldkeukenmaaltijd + UiTpas) tot 15,2 euro (ontbijt/wereldkeukenmaaltijd + kansentarief). Voor meer info zie: www.lierscultuurcentrum.be.

Tekst: DéBé

Foto: CC.Lier

Begindatum: 
dinsdag, 26 oktober, 2021
Einddatum: 
zondag, 19 december, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK