FIETSEN EN SMULLEN VOOR PROJECT IN ROEMENIE

‘Nijlen voor Hodora’ zet zich al 26 jaar lang in voor het Roemeense adoptiedorp. Het nieuwste project heeft betrekking op het uitbouwen van een systeem van ziekenzorg en thuisverpleging. Om het project de nodige ruchtbaarheid te geven, wordt tijdens het weekend van 22 en 23 april een fietstocht georganiseerd langs de zes Vlaamse gemeenten die bij het project betrokken zijn.

In Roemenië zullen vrijwilligers in zes plattelandsdorpen op huisbezoek gaan bij voornamelijk alleenstaande ouderen en activiteiten zoals een etentje of een gezellig samenzijn organiseren. Om de nodige fondsen te verzamelen worden fietstochten georganiseerd in Roemenië en in Vlaanderen. Vorig jaar had in Roemenië als een eerste fietstocht plaats, die ook Hodora aandeed. In juni volgt een tweede van 900 kilometer en in september een derde van 1.000 kilometer langs de betrokken dorpen. In eigen land wordt op zaterdag 22 en zondag 23 april een fietsweekend georganiseerd. De tweedaagse gaat op zaterdag van start bij Bioracer in Tessenderlo en voert de deelnemers via Glabbeek naar Bertem.

Op zondag wordt van Kruibeke via Nijlen naar Geel gefietst. In Nijlen worden de fietsers omstreeks 12 uur verwacht. Van 12.30 tot 14 uur zullen ze in de brandweerkazerne, Kerkstraat 4, kunnen genieten van een lekkere spaghetti of van frikadellen met krieken. Voor dit eetfestijn worden zoveel mogelijk sympathisantenc. Volwassenen betalen 10 euro, kinderen 6 euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk bij Lieve Verelst, voorzitter van ‘Nijlen voor Hodora’, Krokusstraat 17, gsm 0486-68 03 36, e-mail: lieve.verelst@telenet.be. Wie het wenst kan nadien een eindje meefietsen. Fietsers die naar Roemenië trekken zullen aanwezig zijn, net als twee vrijwilligers uit Hodora die hier op stage zijn. Giften kunnen verder overgeschreven worden op rekening BE10 0000 0000 0404. Vanaf 40 euro per jaar zijn ze fiscaal aftrekbaar.

Begindatum: 
maandag, 17 april, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 30 september, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK