FEESTWEEKEND VOOR 200 JAAR KONINGSHOOIKT

In het prachtige nostalgische Bolero spiegelpaleis werd het voorbije weekend door de dorpsraad van Koningshooikt het 202 jarige bestaan van hun dorp gevierd. Immers door Corona werden de geplande feesten twee jaar verplaatst.

Na de openingsavond werd er op vrijdagmiddag door de heilig-Hartsschool een Zwijntjesfuif georganiseerd van 14 tot 17 uur. Er was dansmuziek en lekkers voor zowel de allerkleinsten als ook voor de grote kids van het zesde leerjaar.

Vrijdagavond organiseerde Chiro Jut een koers op rollen. De spiegeltent zat echt proppensvol met de vele ploegen die verspreid over de verschillende categorieën de beste resultaten voor hun vereniging beoogden. Het was mooi om zien hoe de deelnemers tijdens de verschillende reeksen het beste van zichzelf gaven.

Zaterdag was discobaar A Moeder de grote publiekstrekker. Met hun eigenzinnige show zorgde het volkse Antwerpse duo voor een avond dei ze zich in “Jut” nog lang zullen herinneren.

Zondag werd de dag al vroeg begonnen om 9 uur met een wandelzoektocht gevolgd door een ontbijt verzorgd door het Juts Brooike. Op het plein voor de feesttent stonden de ganse dag een aantal info stands en in het spiegelpaleis was het de beurt aan Eddy Smets met Letty Lanka, gevolgd door Pino Baressi om een geslaagde feestweek af te sluiten

Tekst: Luc Peeters

Foto's: Luc Peeters

 

Begindatum: 
woensdag, 13 april, 2022
Einddatum: 
woensdag, 13 april, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK