FEESTELIJKE OPENING VAN NIEUW SKATEPARK

Het skateterrein aan jeugdcentrum Moevement dat zijn beste tijd had gehad, werd volledig vernieuwd. Het asfaltterrein met losse skate-elementen werd vervangen door een geïntegreerd skatepark volhoogteverschillen. Het terrein werd uitgebreid van 500 tot 925 vierkante meter. Lierse skaters werden nauw betrokken bij het uitwerken van het ontwerp.

Woensdag 14 augustus wordt het nieuwe skaterpark om 14 uur feestelijk geopend door schepen van jeugd Rik Verwaest. Jeugdhuis De Moeve maakt van de gelegenheid gebruik om een leuk feestje te bouwen. Voor het muzikale gedeelte wordt samengewerkt met de lokale rapper Krix, die op deze manier het nieuwe hiphop project ‘Eindelijk te vinden’ in De Moeve lanceert. Zijn verder van de partij: Rewind (2de plaatr Humo’s Rock Rally), Krix & Sash, Klane Grote en Simon Valente. Daarnaast staan inituaties en workshops op het programma zoals inituatie Skaten en Stnutsteppen (van 14 tot 17 uur) en workshops graffiti (15 uur), Tye Die (van 14 tot 18 uur), zeefdruk op eigen T-shirt of tas (van 14 tot 18 uur) en henna tatoo’s (van 15 tot 19 uur).

Om 17 uur wordt het skateterrein volledig vrij gemaakt voor een contest. Inschrijven kan via een berichtje naar kenny@moeve.be of de dag zelf tot 15 uur. Er zijn twee categorieën: +16 en -16 jaar. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury. Eerst moeten de deelnemers verschillende runs doen. Nadien volgt nog een best trick contest. Het geheel wordt omkaderd met een marktje met ‘Eindelijk te vinden’, LOFT, Skate Heaven en Verdad Snowboards. Aan de foodcaravan zijn hamburgers en hotdogs verkrijgbaar. Aan de toog worden frisse pintjes, frisdranken en ijsjes geserveerd. Om 15 uur verschijnt een verfrissende verrassing. Host van het gebeuren is Yannick Moyson (Mensen Zeggen Dingen).

Tekst: DéBé

Foto: Archieffoto RM

Begindatum: 
donderdag, 8 augustus, 2019
Einddatum: 
donderdag, 8 augustus, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK