FAMILIE JACOBS STEUNT WELZIJNSSCHAKELS

De familie Jacobs uit Berlaar viert al sinds 1940 samen het kerstfeest. Dit gebeurde liefst 80 jaar ononderbroken, met een alsmaar uitdijende groep van ondertussen ruim 100 familieleden die 9 takken en 4 generaties vertegenwoordigen. Helaas, corona zorgt nu al voor het tweede opeenvolgende jaar voor een onderbreking van deze uniek traditie. Daarom werd besloten om een goed doel te steunen. Op nauwelijks enkele dagen tijd zamelde de familie 1.000 euro in voor Welzijnsschakels uit Berlaar.

Carine Jacobs (dochter van Louis Jacobs): ‘ Wij vormen een heel hechte familie en vonden het bijzonder jammer dat we ook dit jaar weer niet konden samenkomen. Daarom kregen we het idee om een goed doel dicht bij huis te steunen, om niet alleen ons familiegevoel in de eindejaarperiode nog wat te versterken maar om het ook uit te dragen naar andere mensen. Welzijnsschakels uit Berlaar leek ons hierbij de beste keuze’. Welzijnsschakels bestaat al 30 jaar en ontplooit haar werking met de financiële en logistieke steun van de zusters van Berlaar, van de gemeente en van privépersonen. De zusters Monique, Ludwine en Marie-Josee helpen samen met een 15-tal vrijwilligers en in nauwe samenwerking met het OCMW de kansarme inwoners van Berlaar. Zuster Monique: ‘Momenteel gaat het om 52 gezinnen en alleenstaanden, in totaal 134 personen. Dit aantal evolueert voortdurend. We bezorgen deze mensen om de 14 dagen een pakket met levensmiddelen, met was- en onderhoudsproducten, speelgoed en zelfs kinderkleding’. Voor de meeste mensen die geholpen worden is dit gelukkig maar een tijdelijke situatie. Mede daardoor halen de zusters en de vrijwilligers veel voldoening uit hun inzet. 

Zuster Monique: ‘Eigenlijk is het een heel dankbaar werk. Wij zorgen niet alleen voor materiële bijstand, wij dragen er ook toe bij dat de mensen hun leven terug op de rails krijgen, door hen bijvoorbeeld aan een job te helpen. Als ik zie hoe sommige van de kinderen die ik ooit nog gelukkig heb gemaakt met een tweedehands jasje, nu zijn uitgegroeid tot zelfbewuste volwassenen met een gezin en een goeie job – soms zelfs inclusief een universitair diploma -, weet ik waarom we dit blijven doen’. Financiële steun van bedrijven en privépersonen blijft heel belangrijk voor Welzijnsschakels. De 1.000 euro van de familie Jacobs wordt gebruikt om een lekker stukje kwaliteitsvlees toe te voegen aan het kerstpakket van de gesteunde gezinnen. Patrick Steylaerts (zoon van José Jacobs): ‘Dat is meteen de belangrijkste reden waarvoor we voor Welzijnsschakels hebben gekozen. Wij zijn er zeker van dat elke geschonken euro goed zal worden besteed. We hopen dat we op deze manier de warmte van ons Jacobs kerstfeest ook een beetje bij de gesteunde gezinnen en alleenstaanden zullen kunnen binnen brengen’.

Tekst: DéBé

Foto: PS

Begindatum: 
maandag, 20 december, 2021
Einddatum: 
maandag, 20 december, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK