EXTRA KLEURRIJKE BEBLOEMING IN LIERSE EN HOOIKTSE STRATEN

Her en der zag je al mooie bloembakken of manden verschijnen in het straatbeeld. Dit jaar kiezen we voor een nog fleuriger kleurenpalet met geel, roze, rood, wit en groen. De bebloeming zorgt er weer voor dat Lier fleurig de zomer in kan!

In totaal gaat het om 125 hangkorven waarvan 11 beurtelings aan de verlichtingspalen in de brede Antwerpsestraat, 34 reuzenpotten, 76 balkonbakken (aan bruggen), 38 balkonbakken (aan stadsgebouwen) en 6 bloementorens.

Het gaat om: roze en witte geraniums (Pelargonium peltatum), rode begonia’s (Begonia ‘Dragon Wing’), geel tandzaad (Bidens ferulifolia), afhangende bladplant hondsdraf (Glechomea hederacea).

De bloempotten/bakken/manden vind je verspreid in Lier en Koningshooikt op verschillende locaties: Dorpsstraat, Koningsplein, kapel op hoek Schoolstraat -B. Van Hoolstraat, Grote Markt, H. Geeststraat, Rechtestraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Vismarkt, Rolwagenstraat, Zimmerplein, Schapekoppenstraat, Felix Timmermansplein, Begijnhofstraat, De Heyderstraat, Florent Van Cauwenberghstraat, Kartuizersvest, Leopoldplein, Antwerpsestraat, Netelaan, de bruggen aan invalspoorten, bruggen in de binnenstad.

Daarnaast voorziet de stad op verschillende plaatsen nog bloembakken in eigen beheer, dat is bijvoorbeeld het geval in de smalle Antwerpsestraat.

De bloemen blijven tot oktober. De bebloeming en het onderhoud ervan kosten de stad 44.292,67 incl. BTW.

Tekst: Stad en OCMW Lier

Foto: RM

 

 

 

Begindatum: 
donderdag, 5 mei, 2022
Einddatum: 
donderdag, 5 mei, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK