EVENEMENT MOET LEESPLEZIER STIMULEREN

Woensdag 18maart heeft op de campus van Sint-Ursula de 1ste editie van ‘de campus leest’ plaats. Het is de bedoeling om tijdens het 4de lesuur – dit is tussen 11 en 12 uur – alle leesboeken dicht te klappen en het pure leesplezier aan te wakkeren.

Vandaag hoor je vaak de opmerking ‘jongeren lezen niet meer en ‘zitten’ liever op de Playstation of de smartphone’. Als de jeugd al minder boeken leest, betekent dit niet dat ze minder zouden lezen. Via de sociale media verslinden ze immers meer tekst dan ooit tevoren. Het is de hoop dat het evenement ‘de campus leest’ zal uitgroeien tot een traditie. De 1.400 leerlingen van het 1ste leerjaar tot en met het 6de middelbaar nemen actief deel. Ook de leerkrachten en de leden van de directie leggen gedurende 1 uur het werk neer. Het meubilair mag in alle klaslokalen naar eigen wens herschikt worden om voor een knusse sfeer te zorgen.

In de middenschool en de bovenbouw zorgen de leerkrachten voor een gevarieerd aanbod van kranten, tijdschriften, strips, gothic novels, dichtbundels … Bovendien mogen de leerlingen eigen leesvoer meebrengen. In de lagere school en de kleuterschool zullen enthousiaste leerlingen van het 6de middelbaar komen voorlezen. Zodoende kan het leesplezier aangewakkerd worden bij alle leerlingen van 3 tot 19 jaar en bij heel de schoolgemeenschap. Lezen is immers ontspannend en biedt een sociale meerwaarde door leeservaringen uit te wisselen.

Begindatum: 
donderdag, 5 maart, 2015
Einddatum: 
donderdag, 5 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK