ETEN EN VOETBALLEN TEGEN ARMOEDE

Op de werelddag van verzet tegen armoede hadden ook in Lier diverse activiteiten plaats. Medewerkers van het sociaal restaurant Kome Nete serveerden warme maaltijden van voedseloverschotten. Eén van de blikvangers was het voetbaltornooi tegen armoede. Hiervoor bonden ook de schepenen Ivo Andries, Rik Pets, Rik Verwaest en Bert Wollants de ‘shoes’ aan.

Andere deelnemers waren de Lierse Homeless Boys, de lokale politie Lier, de Broeders Alexianen, Kome Nete en oud-spelers van Lierse zoals Johan Boskamp, Jan Ceulemans, Raf Goyvaerts, Herman Helleputte, Swat Janssens, Tomasz Radzinski en Nico Van Kerckhoven. De Lierse schepenen klopten geel-zwart met 4-0.

Op de Grote Markt stonden verder infostands opgesteld van  diverse welzijnsorganisaties.

In het vooruitzicht van de werelddag van verzet tegen armoede hielden Samenlevingsopbouw Antwerpen en Ons Gedacht – de vereniging waar armen het woord nemen – een bevraging rond zeven thema’s bij mensen die in  armoede leven. De bevindingen werden gebundeld in een rapport, dat werd voorgesteld in het stadhuis. Blijkt dat de nood aan betaalbare sociale woningen bijzonde groot is. In Lier bestaan wachtlijsten van 4 tot 5 jaar. Een andere pijnpunt lijkt de beperkte toegang tot de gezondheidszorg en de tandzorg in het bijzonder.

Begindatum: 
vrijdag, 17 oktober, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 17 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK