ERNST EN ONTSPANNING TIJDENS NIEUWJAARSRECEPTIE VOOR STADSPERSONEEL

In cultuurcentrum de Mol verzamelde het personeelsbestand van de stad, het OCMW, de Lokale Politie, de Brandweer en het Autonoom Gemeentebedrijf voor de traditionele nieuwjaarsontvangst die in een vernieuwd kleedje werd gestoken. Na de obligate toespraken van Katleen Janssens, secretaris van de stad en het OCMW, burgemeester Frank Boogaerts en voorzitter van het OCMW Marleen Vanderpoorten en de viering van de gepensioneerden, volgde een ‘walking diner’, een optreden door de covergroep Xzent en een sfeervolle afterparty.

Als een volwaardige ceremoniemeester zorgde schepen Rik Pets voor een gesmaakte intro. Na een persoonlijke anekdote en enkele filosofische beschouwingen dankte secretaris Katleen Janssens het personeel – ‘de draaiende motor van de stad’ – voor de getoonde inzet. Ze gaf de medewerkers de raad om graag naar het werk te komen, met de naaste collega’s goede en aangename contacten te onderhouden en zorg te dragen voor een toffe sfeer.

Volgens burgemeester Frank Boogaerts was het bij aanvang van de legislatuur geen gemakkelijke opdracht voor de beleidsmakers en de werknemers om gelet op de financiële beperkingen, spaarzaam om te gaan met de middelen. Halfweg de legislatuur hebben de personeelsleden zich met de nodige creativiteit, de spaarzame werkwijze volledig eigen gemaakt. Nadat de autonome brandweer Lier werd opgenomen in de brandweerzone Rivierenland, wordt werk gemaakt van een grotere politie-associatie. De nauwe samenwerking tussen de stad en het OCMW kreeg verder vorm. Met duidelijke voldoening verwees de burgemeester naar de erkenning die Lier in 2015 genoot. Zo was de stad bij de laatste 10 genomineerden van de ‘Smart City Award’ van Belfius-Agoria, gericht op de automatisering binnen de administratie. Door Unizo werd Lier bekroond als ‘Ondernemende Gemeente 2015’, voor het pionierswerk op het vlak van het kernversterkend beleid. Naast de doortocht van de Ronde van Frankrijk en de grootse viering van de Sint-Gummarusfeesten, kenden ook enkele moeizame dossiers uiteindelijk een ‘happy end’. Dit was het geval voor o.m. de nieuwe tribune en dito stoelen in de Mol, de asfaltering van de Mechelsestraat en het trekken van de witte lijnen op de vernieuwde atletiekpiste.

Ook OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten prees de inzet van de personeelsleden. Zij concentreerde zich in haar toespraak op het welzijnsbeleid van de stad, waar Lier geconfronteerd wordt met enkele grote uitdagingen. De armoede in Lier is immers vrij groot en 10-en vluchtelingen moeten opgevangen worden. Tot slot richtte ze zich tot de personeelsleden van het Woonzorgcentrum Het Paradijs, ‘één van de beste rusthuizen van de regio’. Het grote financiële tekort van ruim 1 miljoen euro bij het begin van de legislatuur is via een gezond financieel beleid geslonken tot circa 200.000 euro en moet ‘break-even’ zijn bij het einde van de legislatuur.

Begindatum: 
vrijdag, 8 januari, 2016
Einddatum: 
vrijdag, 8 januari, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK