ERASMUS+-STUDENTEN TE GAST IN ATHENEUM LIER

In het kader van een Erasmus+-uitwisselingsprogramma waren leerlingen uit Italië, Litouwen en Turkije, een week lang te gast in het Atheneum Lier, campus Arthur Vanderpoorten. Het thema ‘Gender(on)gelijkheid’ vormde het bindmiddel voor gemeenschappelijke besprekingen in diverse workshops.

De Erasmus+-programma’s voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport, bieden ruim 4 miljoen Europeanen de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen of ervaring op te doen. De deelnemers kunnen hun taalvaardigheid verbeteren en zodoende hun kansen op de geïnternationaliseerde arbeidsmarkt verhogen. Tenslotte krijgen ze een duidelijker beeld van lokale culturen. Bij hun aankomst werden de deelnemers aan dit Europees uitwisselingsprogramma in het Atheneum Lier, campus Arthur Vanderpoorten welkom geheten door directeur Ilse De Bast. Ze sprak de hoop uit dat de samenwerking zou mogen uitgroeien tot een leerrijke ervaring. Het thema ‘Gender(on)gelijkheid’ vormt wereldwijd in vele landen nog een groot probleem.

België staat slechts op de 32ste plaats in de ‘Global Gender Gap Index’. De leerlingen kregen uitgebreid de gelegenheid om de school te bezoeken en waren vol bewondering voor de nieuwe sporthal. De volgende dagen konen ze via een stadspel nader kennis maken met Lier, bezochten ze de belangrijkste bezienswaardigheden, volgden ze een workshop muziek, luisterden ze naar gastsprekers, stond een sportactiviteit op het programma, brachten ze een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel en werden ze ontvangen in het Lierse stadhuis. Daar werden ze toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts, die in het Engels de lof zong van de stad en haar vele troeven, w.o. Unesco Werelderfgoed.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
dinsdag, 26 november, 2019
Einddatum: 
dinsdag, 26 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK