ENTHOUSIASME TROEF TIJDENS CD&V-NIEUWJAARSONTVANGST

In aanwezigheid van tal van mandatarissen, leden en sympathisanten had in het Vredeberg de nieuwjaarsontvangst van de CD&V-afdeling Lier-Koningshooikt plaats. Na de uitgebreide verwelkoming door afdelingsvoorzitter Didier Vanderghote, werd het woord gevoerd door Koen Van den Heuvel, fractievoorzitter CD&V in het Vlaams parlement en burgemeester van Puurs, Servais Verherstraeten, staatssecretaris voor staatshervorming en regie der gebouwen en door Vlaams minister-president Kris Peeters.

                                                       CONSTRUCTIEVE OPPOSITIE

Voorzitter Didier Vanderghote verwees met voldoening naar de vele acties en initiatieven die het voorbije jaar werden genomen. Zo werd het bureau en het bestuur van de afdeling vernieuwd, werd een succesvolle barbecue georganiseerd, een petitie-actie tegen de afvaltaks van 54 euro per gezin opgezet, aangesloten bij de actie ‘Warm Vlaanderen’ en met een ruime afvaardiging deelgenomen aan het Innesto-Congres. Bovendien waren er opgemerkte acties en activiteiten van Jong CD&V, Vrouw en Maatschappij en de CD&V-senioren.

De mandatarissen speelden een actieve rol in de gemeenteraad en in de raad van het OCMW, o.m. met betrekking tot het nieuwe plan van de verkeerscirculatie op de Grote Markt en de afbouw van de dienstverlening naar de bevolking. De uitbreiding van de parkeergarage ‘Grote Markt’ en de opening van de nieuwe stadskantoren zijn realisaties van het vorige bestuur. Steeds volgens de voorzitter staat de CD&V niet achter de keuzes van de huidige meerderheid, maar pleit de partij o.m. voor een betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang, een leefbaar mobiliteitsbeleid en de nodige aandacht voor de senioren. In 2014 zal de CD&V nog meer acties ondernemen en activiteiten organiseren en op een constructieve manier oppositie voeren.

                                                              CRUCIALE VERKIEZINGEN

 De toespraak van minister-president Kris Peeters stond grotendeels in het teken van de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen van 25 mei 2014. Het nieuwe jaar kondigt zich aan onder een gunstig gesternte. Voor de Chinezen is 2014 het jaar van het paard, een intelligent en edel dier. In eigen land moet dit ‘paardenjaar’ het jaar van de CD&V worden. Als echte volkspartij die verbindt en niet verdeelt, heeft de CD&V in moeilijke tijden oplossingen aangereikt voor de crisis in het bankwezen en voor de problemen in het bedrijfsleven. Met liefst 54 jaar beleids- en bestuurservaring werd voor 18 miljard geïnvesteerd; werden bijkomende inspanningen geleverd mbt tot de zorg- en de ouderensector en inzake mobiliteit honderden gevaarlijke punten aangepakt. De verkiezingen van 25 mei 2014 zijn van cruciaal belang. De CD&V pleit in het vooruitzicht hiervan voor een warm Vlaanderen, dat gekenmerkt wordt door economische groei, sociale vooruitgang en vernieuwde welvaart.

Begindatum: 
maandag, 13 januari, 2014
Einddatum: 
maandag, 13 januari, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK