EINDEJAARSPERIODE TRANSFORMEERT LIER IN ‘WONDERLAND’

Tijdens de komende kerst- en eindejaarsperiode wordt Lier omgedoopt tot ‘Wonderland’. Uitschieters van een rijk gevuld programma vormen de inleidende fakkeltocht op vrijdag 7 december, de etalagewandeling langs 33 handelszaken, de kerstmarkt op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december en de aankomst van de kerstman op zaterdag 15 december.

De kersperiode wordt vrijdag 7 december met het aansteken van de kerstverlichting officieel geopend.  Om 19.30 uur wordt verzameld op de Grote Markt voor een muzikale fakkelktocht langs de Grote Markt, Brouwerijstraat, Vismarkt, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat en opnieuw de Grote Markt, waar een spetterende vuurshow wordt aangeboden. Naar een  idee van ‘Het Huis van Nut’ heeft in opdracht van Lier Shopping en de stad tijdens de eindejaarsperiode de etalagewedstrijd ‘Alice in Wonderland’ plaats. In 33 handelszaken worden verschillende verhalen opgedist. Een plannetje is beschikbaar op www.kerstinlier.be of in de kerstfolder. Tijdens de maand december kan iedereen zich elk weekend komen verwarmen te midden van het vuurpleintje op de Grote Markt. De inwoners worden uitgenodigd om de lichtgevende Wonderland-poster voor het raam te hangen, die binnen de stadsvesten in de brievenbussen wordt gedeponeerd. Wie buiten het centrum woont, kan deze vanaf 5 december afhalen aan het onthaal van het stadskantoor, in de bibliotheek en in de dienstencentra. Wie de poster uithangt, maakt kans op 300 euro shopbudget in centrumbonnen of op 1 van de schapenkopcadeautjes.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december sieren meer dan 100 kraampjes de kerstmarkt, die staat opgesteld op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Op het Zimmerplein staat een reuzenrad en kan aan boord gegaan worden van nostalgische schommelbootjes. Zaterdag 15 december arriveert de kerstman per koets en onder begeleiding van vrolijke muzikanten en kerstelfjes aan het stadhuis. In zijn kersthuisje naast d’Eycken Boom kan hij zaterdag van 15 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur bezocht worden. Aan de bezoekers deelt hij lichtgevende Wonderland-stickers uit. Zaterdag 22 december heeft ook in Koningshooikt onder de kerktoren en rond de kerststal een kerstmarkt plaats. Gezellig eindejaarsshoppen is mogelijk op zondag 16, 23 en 30 december en op zondag 6 januari telkens van 13.30 tot 18 uur. Tenslotte kunnen aan de automaat op de hoek van de Antwerpsestraat en de Grote Markt en aan de onthaalbalie van het stadskantoor centrumbonnen aangekocht worden, waar men in meer dan 140 handelszaken terecht kan. In december wordt zelfs gratis een shoptas en een geschenkdoosje meegegeven. Meer informatie in verband met ‘Wonderland in Lier’ is beschikbaar op www.kerstinlier.be of in de kerstfolder die te verkrijgen is bij Visit Lier, in de bibliotheek, het museum, de dienstencentra en de stadsdiensten.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 14 december, 2018
Einddatum: 
zondag, 16 december, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK