EIGEN CLUBLOKAAL VOOR SUPPORTERSCLUB BARCA

Supportersclub Penya Blaugrana de la Bomba uit Berlaar beschikt sinds vorig weekend over een eigen clublokaal. Aan de Aarschotsebaan 2 werd de leegstaande taverne ‘De Oude Spar’ omgevormd tot een gezellige ontmoetingsplek. De wedstrijden van FC Barcelona kunnen hier door de leden op groot scherm gevolgd worden.

Zoals voorzitter Jan Verzwyvel bij gelegenheid van de inhuldiging onderlijnde, werd de supportersclub opgericht op 16 september 2015 in café De Poemp. Het logo bevat de Belgische kleuren, deze van Catalonië en van FC Barcelona en de twee beertjes die verwijzen naar Berlaar. De club telt vandaag 80 leden. Het lidgeld bedraagt 45 euro per jaar en 25 euro voor wie jonger is dan 12 jaar. Leden ontvangen ene sjaal en stickers, kunnen genieten van hapjes en drankjes en aan voordeeltarief enkele malen per seizoen naar Camp Nou reizen.

Volgens ondervoorzitter Roel Van den Broeck wordt men supporter van FC Barcelona omwille van het mooie voetbal dat wordt gebracht. Verder gaf hij een overzicht van het indrukwekkende palmares van de club. Burgemeester Walter Horemans ging al enkele malen op bezoek naar Barcelona, waar hij o.m. het museum en de tentoonstelling bezocht. Hij feliciteerde de initiatiefnemers die een welbekend pad op de grensscheiding van Berlaar-Heikant, Itegem en Putte, een grondige face-)lift hebben gegeven. Na de inhuldiging werd de wedstrijd FC Barcelona – Valencia (4-2) op groot scherm gevolgd.

Het clublokaal kan voor andere gelegenheden gehuurd worden. Zondag 2 april wordt vanaf 18 uur spaghetti bolognaise geserveerd. Inschrijven is verplicht en dit voor donderdag 30 maart. 

Tekst: Herman De Belder

Foto's: Mon Rottiers

Begindatum: 
zondag, 19 maart, 2017
Einddatum: 
zondag, 19 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK