EERVOL BEZOEK AAN HUIS VAN OSCAR

Zaterdag 28 augustus jongstleden bezocht Herman, Baron Van der Wee (93!) met enkele vrienden het Huis van Oscar. Herman Van der Wee, geboren in Lier, is emeritus professor economische geschiedenis aan de K.U. Leuven. Hij was een aangetrouwd familielid van Oscar Van Rompay en een neef van Jeanne Van der Wee en net als zijzelf een telg uit een Lierse familie van schoenfabrikanten. Toen Oscar Van Rompay in de jaren negentig van vorige eeuw de VZW oprichtte die zijn nalatenschap zou gaan beheren, accepteerde Herman Van der Wee de functie van eerste voorzitter.

Baron Van der Wee en zijn gezelschap werd door Willy Schuermans, huidig voorzitter van het Huis van Oscar, met alle eer ontvangen. Nadat Professor van der Wee het Gulden Boek van het Huis van Oscar had ondertekend, kon het gezelschap kennis maken met de groene weelde en de rijk beladen fruitbomen in de Tuin van Jeanne & Oscar en met de kleurenpracht van Oscars schilderwerk.

Prof. Dr. em. Van der Wee en de vrienden spraken hun waardering uit voor de inzet van alle VZW-medewerkers van het Huis van Oscar om dit unieke erfgoedproject in stand te houden en open te stellen voor het publiek.

Tekst: Willy Schuermans

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 5 september, 2021
Einddatum: 
zondag, 5 september, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK