EERSTESTEENLEGGING LAATSTE BOUWFASE DUNGELHOEFFSITE

Met de eerstesteenlegging voor de bouw van 42 appartementen aan de kant van de Boomlaarstraat werd de laatste fase van de vernieuwde invulling van de Dungelhoeffsite ingezet.De appartementen worden gerealiseerd door de tijdelijke vereniging Matexi en Cordeel.

In een groene omgeving is de autovrije site Dungelhoeff gelegen, vlakbij het centrum en opo een boogscheut van het station. De eerste steen draagt dan ook de inscriptie: ‘Dungelhoeff: leven in het groen in Lier’. Volgens schepen Bert Wollants, tevens voorzitter van SOLag het autonoom gemeentebedrijf, werden de oude kazernegebouwen die in 1996 werden verlaten, omgetoverd tot een nieuw stukje Lier met tal van functies. Rond het Paradeplein kwamen het politiekantoor, de stadskantoren, het Sociaal Huis en werd een groot buurtpark aangelegd. Naast de publieke functies werden ook private woonprojecten gerealiseerd. Daartoe behoren het rode kopgebouw met 16 appartementen en commerciële ruimtes op het gelijkvloers en de gebouwen ‘Leman’ en ‘Vautier’ met parkappartementen.

Ook burgemeester Frank Boogaerts prees de transformatie van de site vol oude, vervallen kazernegebouwen. Na de renovatie van het voorgebouw (voor de stadskantoren) en het zijgebouw (voor het OCMW en het Sociaal Huis), werd als eerste nieuwbouw het kopgebouw opgetrokken. Nu start de laatste bouwfase met de villa ‘Bruylant’ en de villa ‘Engelen’, net zoals de eerste blokken genoemd naar vroegere bevelhebbers van de kazerne. Over enkele dagen wordt ook het gebouw van de petanqueclub en de duikclubs ingehuldigd. De 42 appartementen moeten tegen 2017 voltooid zijn. Onder begeleiding van Tim Peeters van Matexi werd nog een bezoek gebracht aan een kijkappartement.

Begindatum: 
maandag, 19 oktober, 2015
Einddatum: 
maandag, 19 oktober, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK