EERSTESTEENLEGGING HANDBOGENHOF

Op de site van het ‘Oud Paradijs’ had de eerstesteenlegging van het project ‘Handbogenhof’ plaats. Het OCMW, de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting en de Artes Group/Artes Projects, bouwen er een dienstencentrum en 35 sociale appartementen voor senioren.

OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten overliep de voorgeschiedenis van het project. In 2015 werd de aanvraag ingediend om subsidies te bekomen voor het dienstencentrum, de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd en de afbraak van de bestaande gebouwen aangevat. In 2016 werden de noodzakelijke vergunningen bekomen en het archeologisch onderzoek en de bodemsanering uitgevoerd, waarna de werken in oktober van start gingen. Het dienstencentrum zal naast een onthaalruimte, 4 burelen en gespreksruimten, een cafetaria, een polyvalente ruimte, een keuken, 4 vormingslokalen, het nodige sanitair, technische lokalen en een ADL-ruimte omvatten. Annex komen 2 bergingsruimten voor sport, beweging en ontspanning voor senioren en minder mobiele personen.

Als voorzitter van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting stond Jan Hauwaert stil bij de 35 sociale huurappartementen die – verdeeld over 3 verdiepingen – boven het dienstencentrum komen. 15 appartementen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. 29 appartementen hebben 2 slaapkamers, 6 appartementen 1 slaapkamer. Bovendien zijn 20 autostaanplaatsen en een overdekte fietsenstalling voorzien. De vraag naar deze appartementen – die klaar zullen zijn tegen het einde van het jaar – overtreft duidelijk het aanbod. In een volgende fase bouwt Artes Projects 90 privé-woningen, die te huur of te koop zullen zijn.

Begindatum: 
vrijdag, 10 maart, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 10 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK