EERSTE STEENLEGGING EN INHULDIGING BRANDWEERKAZERNE (RETRO – 11)

Omdat de behuizing in de Abtsherbergstraat te krap werd, had Lier bij het einde van de vorige eeuw nood aan een nieuwe brandweerkazerne. Op 2 februari 1990 werd aan de Hoogveldweg, vlakbij de Ring rond de stad, de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw.

Liefst twee ministeriële excellenties – Louis Tobback, minister van Binnenlandse Zaken en Luc Van den Bossche, gemeenschapsminister van binnenlandse aangelegenheden – kwamen hiervoor samen met gouverneur Dries Kinsbergen naar de Pallieterstad afgezakt. Ze werden er ontvangen door burgemeester Maurice Vanhoutte en een ruime delegatie van het schepencollege en de gemeenteraad. Naar goede gewoonte ondertekenden ze in het stadhuis het gulden boek.

Al op 3 juli 1992 – amper 2 jaar en 5 maanden later – tekenden zowel minister Louis Tobback als gouverneur Kinsbergen opnieuw present voor de plechtige inhuldiging. Ditmaal was ook Vlaams minister Theo Kelchtermans van de partij. Na het officiële gedeelte met toespraken, kregen ze tijdens de inaugurale rondgang de nodige informatie van bevelhebber Alfons Dams.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 20 maart, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 20 maart, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK