EERSTE OPHALING ROZE ZAK BLIJKT GROOT SUCCES

Vanaf dit jaar haalt IVAREM de roze zakken ook aan huis op. Om de acht weken kunnen ze aangeboden worden. De data staan vermeld op de ophaalkalender. Wie niet zolang wil wachten, kan ze ook nog steeds zelf naar het containerpark brengen.

In de roze zak horen plastic folies en zakjes, yoghurtpotjes, botervlootjes, bloempotjes, plastic speelgoed (zonder elektronica), harde plastics en kleerhangers (zonder metaal). Dit alles leeg en zuiver. Voor alle duidelijkheid: PMD hoort verder thuis in de blauwe  zak en mag niet in de roze zak. Tijdens de eerste ophaling van gemengde plastics werd maar liefst 22.080 kilogram opgehaald. De nieuwe inzameling is volgens schepen Lucien Herijgers duidelijk een succes. Ook in de omliggende gemeenten van de Intercommunale bleek dit een succes. Door het plastic apart in te zamelen, moeten er minder grondstoffen gebruikt worden. Na recyclage wordt het plastic gebruikt om wandelpaden, bloembakken, banken, terrasplanken en compostvaten te maken. De inzameling is ook ten voordele van de zuiverheid van de PMD-fractie. Hoe minder PMD-zakken met verkeerde inhoud, des te minder er geweigerd worden en met een rode sticker in het straatbeeld blijven staan.

Verder zorgt de extra inzameling en de lage kost van de roze zak ervoor dat de inwoners de kosten voor afvalverwerking kunnen drukken. Gemengde plastics hoeven niet meer als restafval naar de oct’s of de container voor de huisvuilophaling. De volgende ophaling van de roze zak in Lier en Koningshooikt start op maandag 21 maart. De data staan vermeld op de ophaalkalender of online via www.ivarem.be/ophaalkalender. Roze zakken kunnen voor 2,5 euro per rol aangekocht worden in het stadskantoor, het gemeentehuis van Koningshooikt, het containerpark en de winkels die ook PMD-zakken verkopen. Meer info kan bekomen worden via de gratis infolijn van IVAREM (0800 90 441 of via de website van IVAREM (www.ivarem.be.

Begindatum: 
donderdag, 3 maart, 2016
Einddatum: 
donderdag, 3 maart, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK