EERSTE "OPEN BEGIJNHOFDAG" IN LIER

De  vzw D’Amandelboon Lier  organiseert zondag 17 juni  de eerste editie  van  ‘Open Begijnhofdag’ in  het miniatuurstadje.

Er wordt  zondag 17 juni  vanaf 11 uur  sfeer en animo gecreëerd   in de straatjes van het begijnhof. Begijntjes lopen  er  rond , vertellen anekdotes en verhalen van vroeger of  helpen de bezoekers om hun weg te vinden.

 Om 11 en om 14 uur houdt  scheppend woordkunstenaar Pierette Coffrée  in de open tuin aan de Grachtkant een evocatie  begeleid door harmonium  rond   het boek van F. Timmermans ‘De zeer schone uren van juffrouw Symforosa , begijntjen’.

 De  3 kantkringen  Sint Amelberga  ( 10 tot 17u) , Pladdeke (13.30 tot 17.30 u) en St Michiel (13.30 tot 17.30 u  ) tonen hun kustwerkjes  en  het weefatelier Labyrint  in de Pompstraat   zet ook  zijn deuren open van 13.30 tot 17.30 u.
De Pastorie  in de Wezenstraat  met foto’s  en tekeningen van Jan Van den Wijngaert en Patrick Verelst  naast  begijnhoftekeningen van de jongste bewoners  en de  barokke begijnhofkerk  kunnen bezocht worden van 13.30 tot 17.30u.

In de tuin van het weeshuis exposeert Gerd Dockx zijn schilderen terwijl  3 studenten van de beeldhouwklas  hun afstudeerproject tonen in de Weeshuiskapel  aan de St Margaretastraat.

In deze straat  toont ook Erwin Geeraerts zijn sculpturen  en  stelt Kristine Nauwelaerts haar keramiekatelier voor terwijl  zoon  Quinten Everaert een pianorecital houdt  bij het open raam. In het buurhuis aan het Oud Kerkhof zijn kerstkaarten te koop van Lode Verhoeven  en  kunnen  naast een drankje ook amandelkoekjes geproefd worden van bakker J. Hendrickx.   Rudy Van Springel   bakt  lekkere frietjes  en er wordt ook een ijskarretje voorzien.

Tekst: LR

Foto's: RM

Begindatum: 
woensdag, 13 juni, 2018
Einddatum: 
zondag, 17 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK