EEDAFLEGGING VOOR DRIE NIEUWE RAADSLEDEN VLAAMS BELANG

In opvolging van Bart Verhoeven, Walter Mariën, Heidi Van de, Bergh en Nancy Dresen – die in augustus ontslag namen als gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang – legden Jan Van Gorp, Luc Van Oosterwijck en Ellen Lissens bij aanvang van de jongste gemeenteraad de eed af. Het vierde gemeenteraadslid wordt normaliter geïnstalleerd tijdens de gemeenteraad van november 2023.

Jan Van Gorp (81) was lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en behaalde 105 voorkeurstemmen. Hij was gedurende twintig jaar zelfstandig ondernemer en had een zaak in herenkleding in Lier. In die periode was hij voorzitter van het ‘Winkelcentrum Antwerpsestraat’ en voorzitter van de Lierse Middenstandsraad. Hij zetelde zeventien jaar in de gemeenteraad en achttien jaar in de OCMW-raad. Gedurende één legislatuur was hij lid van het vast bureau van het OCMW. Het afdelingsbestuur heeft hem unaniem aangeduid als fractievoorzitter.

Luc Van Oosterwijck (51) stond in 2018 op de vierde plaats en behaalde 92 voorkeurstemmen. Hij is een geboren en getogen Lierenaar, die als zo’n vijftien jaar actief is binnen het Vlaams Belang. Jarenlang was hij lid van de sportraad. Hij zal nu o.m. in de commissie sport zetelen. De afgelopen vijfentwintig jaar deed hij de nodige kennis en ervaring op in de sector van de project engineering. Ellen Lissens (43) stond in 2018 voor de tweede maal op de lijst van Vlaams Belang. Op de achtste plaats behaalde ze 107 voorkeurstemmen. Dierenwelzijn, landbouw en de mooie stad Lier zijn enkele van de domeinen die haar nauw aan het hart liggen.

Tekst  DéBé

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
woensdag, 27 september, 2023
Einddatum: 
woensdag, 27 september, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK