DUURZAME EUROPAWEKEN IN HET PIME

Tot 2 december hebben in het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) aan de Mechelsesteenweg duurzame Europaweken plaats. Leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs werden er ondergedompeld in de wereld van Europa en duurzaamheid. Via interactieve sessies met rollenspelen leren ze over de geschiedenis en de werking van de Europese Unie.

Na een korte les geschiedenis volgen twee rollenspellen om de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement al spelend te ontdekken. Afsluiten gebeurt met een Europaquiz, waarbij de leerlingen fictieve euro’s kunnen verdienen via juiste antwoorden. Tijdens het rollenspel van de Ministerraad hebben de leerlingen de kans om over een wetsvoorstel te stemmen. Elke leerling krijgt een lidstaat toegewezen en moet het standpunt van dat land verdedigen. Omdat de Europaweken in het PIME in het teken van duurzaamheid staan, gaan de leerlingen stemmen over een mogelijk verbod op het gebruik van plastiek zakjes in de hele Europese Unie.

Tijdens het tweede deel van de dag kunnen de leerlingen kiezen tussen twee programma’s van het PIME. Met ‘Huis vol water’ leren ze over waterschaarste in het zuiden en hoe thuis bewuster met water om te gaan. Met ‘Slim met energie’ leren ze over het energieverbruik en experimenteren ze met zonne-energie. De sessies hebben plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 15 uur.

Tekst: DéBé

Foto: Provincie Antwerpen

Begindatum: 
maandag, 4 november, 2019
Einddatum: 
maandag, 2 december, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK