DRUK JAAR VOOR DIENSTENCENTRUM ‘DE WAAIER’

Het dienstencentrum ‘de Waaier’ in Koningshooikt kan volgens Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW, terugblikken op een geslaagd werkjaar. Met de medewerking en de inzet van tal van vrijwilligers werd een rijke ‘waaier’ aan diensten aangeboden.

De hoofdopdracht van het dienstencentrum is het coördineren en ondersteunen van de thuiszorg. In het kader hiervan werd maximaal ingezet op het bevorderen of behouden van de zelfredzaamheid van ouderen. Ook in 2013 fungeerde ‘de Waaier’ als, infopunt voor vragen rond zorg en welzijn. Zo hadden in het centrum spreekuren plaats van de sociale dienst van het OCMW, de pensioendienst, de overheidsdienst voor personen met een beperking en tal van thuiszorgdiensten.

Bijzondere aandacht werd besteed aan het aspect beweging voor mensen met verplaatsingsproblemen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat voldoende beweging tal van voordelen op het vlak van de gezondheid biedt. Daarom werden wandelingen, sessies stoelturnen en begeleide fietssessies op de hometrainer georganiseerd.

Om mentaal gezond te blijven, moeten ook de hersenen geoefend worden. In functie hiervan stonden taalcursussen, oefeningen met de pc en crea-activiteiten op het programma. De Minder Mobielen Centrale (MMC) en de Boodschappendienst zijn twee vormen van dienstverlening, die vanuit ‘de Waaier’ verzorgd werden. Vrijwilligers van de MMC voerden in 2013 meer dan 1.000 ritten uit voor mensen die moeilijk te been zijn. Voor mensen met verplaatsingsproblemen werden meer dan 500 boodschappen gedaan. Op deze manier zijn ouderen in staat om zo lang mogelijk thuis te blijven.

 

Gelet op het belang van het lokaal dienstencentrum werden dit jaar twee antennepunten aan het aanbod toegevoegd. Zo kunnen de belangstellenden dagelijks terecht in de Rosmolen in de Berlarij en fungeert wijkhuis de Herderin de donderdag als lokaal dienstencentrum.

Begindatum: 
vrijdag, 2 mei, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 2 mei, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK