DRINGEND OPWAARDERING GEVRAAGD VAN NETESTADION

Lier heeft met AC Lierse en AC Lyra twee bloeiende atletiekclubs. Rood-wit behoort tot de top in ons land op competitief vlak. Geel-zwart legt meer de nadruk op de recreatieve sportbeoefening. Beide clubs organiseren geregeld belangrijkje meetings in het Netestadion. In haar huidige vorm staat de beschikbare accommodatie niet in verhouding tot het niveau en de weerklank van de sportieve evenementen. Tijdens de jongste gemeenteraad drongen Freddy Callaerts (Vooruit) en Stijn Coenen (CD&V) dan ook aan op de dringende uitbreiding van de bestaande infrastructuur. 

Tijdens een vorige raadszitting had Marcel Taelman (HVB) al een gelijkaardige interpellatie ingediend. Freddy Callaerts verwees o.m. naar de Memorial Marieke Vervoort die in het najaar op het programma staat en gesponsord wordt door verzekeringsmaatschappij Allianz, tevens sponsor van de Memorial Ivo Van Damme. Beide clubs tellen honderden leden. Iedereen is welkom, getalenteerd of minder getalenteerd, met of zonder beperking. In een eerste fase verwachten beide clubs – die al enkele maanden besprekingen voeren en ondertussen zo goed als een principieel akkoord hebben bereikt om te fusioneren, nieuwe kleedkamers, sanitair en een cafetaria. In een tweede fase wordt uitgekeken naar een opwarmingszone langs de kant van de voormalige bloemmolens en in een derde fase naar een tribune op de plaats van de huidige kantine. De stad heeft een budget voorzien van 541.200 euro dat evenwel ontoereikend is en dringend moet opgetrokken worden. Het is de hoop dat de plannen nog dit jaar getekend worden en de werken in 2023 kunnen uitgevoerd worden. 

Stijn Coenen (CD&V) wou weten of het dossier van het Netestadion al dan niet gelinkt wordt aan de toekomstige plannen voor cultuurcentrum De Mol. Schepen van sport Ivo Andries (Open VLD) bevestigde dat de huidige accommodatie inderdaad aan vervanging toe is. Als voorwaarde voor de realisatie van een nieuwbouw werd gesteld dat de tweede clubs zouden fusioneren, zodat Lier over een grote en sterke atletiekclub zal beschikken. In het vooruitzicht van volgend seizoen werd een stappenplan uitgetekend. Tijdens de besprekingen werd gevraagd welke de financiële inbreng van de clubs kan zijn, uit eigen middelen of via sponsoring. Eenzelfde werkwijze werd gevolgd in het geval van TC ’t Spui, BBC Guco en VK Hooikt. Van de clubs wordt een aangepast financieel plan en een beeld van de globale kostprijs verwacht. De gesprekken worden alvast in een constructieve sfeer verder gezet. Het dossier van het Netestadion wordt wel los gezien van de toekomst van cc De Mol.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 28 juni, 2022
Einddatum: 
dinsdag, 28 juni, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK