DRIEDAAGSE PALLIETERFEESTEN IN HULSTSTRAAT

Op 14, 15 en 16 juli hebben in de Hulststraat voor de 21ste maal de Pallieterfeesten van de Hulstse Pallieters plaats. De driedaagse staat grotendeels in het teken van de bevrijdingsdagen van 1945. De indooractiviteiten hebben plaats in de feesthal van Groenvoorziening Baetens in de Hulststraat 74. De activiteiten in open lucht op de evenementenweide aan de overkant.

De Hulstse Pallieterfeesten worden vrijdag 14 juli om 20 uur ingezet met een koers op rollen voor ploegen van 2 personen. Een afzonderlijke reeks is voorzien voor de bevriende teams van o.m. de Donkvrienden, de Kerselaer, de Narrenvrienden en Lier Feest. De inschrijvingsprijs bedraagt 25 euro. Een rijke prijzentafel is voorzien. Om 20.30 uur volgt een Disco Party, waarbij de muzikale animatie wordt verzorgd door dj Derailleur.

Zaterdag 15 juli gaan om 16 uur de ludieke kracht- en behendigheidsproeven van start voor de verkiezing van de sterkste man en vrouw van Lier. De deelnemers treden aan in ploegen van 4 personen, waaronder 1 vrouw. Proeven zijn o.m. het broekhangen, het schaapslingeren en met melkstopen lopen. Inschrijven is gratis maar wel vooraf noodzakelijk. De Vriendenkring Para-Commando van Nijlen is aanwezig met hun klimtoren en death ride. Voor een spectaculaire afdeling moet 5 euro betaald worden. De leden van de 101ste Airborne Division zorgen met hun voertuigen en artillerie-stukken voor de militaire omkadering. ’s Avonds luistert de Casablance Carambol Company vanaf 20.30 uur het ‘Bevrijdingsbal 1945’ op.

Zondag 16 juli staat vanaf 13 uur het Liers kampioenschap KUBB op het programma. Maximum 30 ploegen van 4 tot 6 personen kunnen zich inchrijven voor 25 euro per ploeg. Heel de namiddag is allerlei animatie voorzien. De kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen of een ritje met een pony maken. De klimtoren met death ride is nog steeds present en 15 food trucks zorgen voor een culinaire meerwaarde. Om 16.30 uur start een Kids Party met dj Lemme als animator. Om 20.30 uur worden de Pallieterfeesten afgesloten met een Ambiance Avond die wordt opgeluisterd door de ‘Viexkes Coverband’. Tenzij anders vermeld is de toegang telkens gratis. Inschrijven kan via www.hulstsepallieters.be. Het kermiscomité werd grondig vernieuwd en omvat naast voorzitter Robin Baetens en oude getrouwe Koen De Vocht, de nieuwkomers Bert Leemans, Jan Mortelmans en Ward Tisson.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 14 juli, 2017
Einddatum: 
zondag, 16 juli, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK