DRIE NIEUWE THEMAWANDELINGEN IN LIER

In samenwerking met de stadsgidsen biedt Toerisme Lier drie nieuwe themawandelingen aan. ‘Melk de dag, op stap met Pallieter’ verwijst naar de publicatie van de roman ‘Pallieter’ van Felix Timmermans nu honderd jaar geleden. ‘En toen kwam Willem …’ roept de herinnering op aan Willem I en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De ‘Volle Maanwandeling’ is dan weer een mysterieuze, spookachtige wandeling.

Zondag 22 mei en zondag 21 augustus staat de begeleide themawandeling ‘Melk de dag, op stap met Pallieter’ op het programma. De wandeling vertrekt om 14 uur aan Toerisme Lier. Onderweg wordt stil gestaan bij de figuur van Pallieter, als levensgenieter, speelvogel en natuurmens, bij zijn beelden en smaken. Tweemaal wordt halt gehouden voor ene hapje en een drankje. In het Belofte Land wordt een fragment uit de film Pallieter getoond. Het einde is voorzien om 17 uur. De inschrijvingsprijs bedraagt 10 euro.

Zondag 5 juni en zondag 7 augustus kan deelgenomen worden aan de wandeling ‘En toen kwam Willem …’. Centrale aandachtspunten zijn Willem I en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en hun impact op Lier tijdens de periode 18178-1830. Lier was de eerste stad waar Willem reeds in 1813 enthousiast onthaald werd. Willem I wordt geassocieerd met de Normaalschool en de fabriek de Heyder. Vertrek om 14 uur aan Toerisme Lier, einde om 16 uur. Inschrijvingsprijs 5 euro.

Zaterdag 17 september wordt éénmalig van 20 tot 22 uur de ‘Volle Maanwandeling’ gehouden, met vertrek aan het Zimmerplein. Tijdens deze avondwandeling bij volle maan, ligt de focus op het donkere verleden van Lier. De inschrijvingsprijs bedraagt 8 euro.

Andere themawandeling op zondag zijn nog: (1) ‘De Smaken van Gummarus’ op 19 juni en 7 september van 14 tot 16 uur, om voor 10 euro te genieten van het Sint-Gummarusbier en de Sint-Gummaruskaas; (2) ‘de Historische Wandeling’ door de binnenstad langs o.m. de Unesco-sites op 3 juli van 14 tot 16 uur (5 euro) en (3) ‘De Beklimming van de Sint-Gummarustoren’ van 14 tot 216 uur op 17 juli en 16 oktober tot aan de 18de eeuwse beiaard. Info en reserveringen: Toerisme Lier, 03-800 05 55 of info@visit.lier.be.

Begindatum: 
zondag, 22 mei, 2016
Einddatum: 
zondag, 16 oktober, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK