DRAGEN VAN MONDMASKER VANAF 1 SEPTEMBER OP OPENBARE PLAATSEN NIET LANGER VERPLICHT

Na de vergadering van het centrale overlegcomité van 20 augustus ll. ontving de stad op 26 augustus het nieuwe M.B. over de covic-19 maatregelen vanaf 1 september. Op allerlei vlakken en domeinen worden versoepelingen voorzien, zo ook wat betreft het dragen van een mondmasker op straat en in openbare gebouwen.

Burgemeester Frank Boogaerts: ‘Bij de vertaling van de teksten naar onze stad en eigen stadsorganisatie werd gestreefd naar een zo groot mogelijke éénvormigheid en duidelijkheid. Zodoende werd beslist dat vanaf 1 september het dragen van een mondmasker op openbare plaatsen buiten niet meer verplicht is. Concreet betekent dit dat de verplichting om tussen 8 en 18 uur in de winkelstraten Grote Markt, Eikelstraat, Zimmerplein en Felix Timmermansplein een mondmaker te dragen wordt opgeheven. Ook op de zaterdagse markt die vanaf 4 september terugkeert naar de Grote Markt, moeten de bezoekers geen mondmasker meer dragen. Voor de stadskantoren en alle andere stadsgebouwen geldt als algemene regel dat het personeel binnen een mondmasker moet dragen, wanneer het rondgaat of onvoldoende afstand kan houden en dat ook bezoekers altijd een mondmasker moeten dragen’.

Het gaat om belangrijke versoepelingen na een lange tijd van onaangename maatregelen. ‘Toch blijft het belangrijk dat nog altijd grote voorzichtigheid aan de dag wordt gelegd’, aldus de burgemeester. ‘Het virus is immers nog niet weg en ligt nog steeds op de loer. Ik reken dan ook op het gezond verstand van de Lierenaars en de Hooiktenaars en op het respect van allen voor de medemens. Hou voldoende afstand, draag een mondmasker waar afstand houden niet mogelijk is en blijf voor een goede hygiëne zorgen’. Aan de weinigen die zich niet lieten vaccineren doet de burgemeester de dringende oproep om toch een vaccin te laten toedienen.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 31 augustus, 2021
Einddatum: 
dinsdag, 31 augustus, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK