DR DIRK DEVROEY "MEDISCHE MYTHES? WAARHEDEN EN ACHTERGRONDEN"

Prof.dr. Dirk DEVROEY is de dokter in het programma “De Madammen” (Radio 2).
 
 
Voor alle mensen is gezondheid een belangrijke doelstelling in het leven . Maar wat weten we over onze gezondheid ? Correcte informatie kunnen we krijgen bij de artsen, die speciaal hiervoor zijn opgeleid, veel ervaring hebben en zich voortdurend bijscholen.
Maar in werkelijkheid halen we veel informatie van het internet (Dr.Google !), uit boeken, tijdschriften, maar ook uit adviezen van onze verwanten, vrienden, kennissen en de reclame van de geneesmiddelenindustrie, fitness-centra, producenten van voedingssupplementen.
Ons wordt wel niet direct het eeuwige leven beloofd , maar op zijn minst een aantal gezondheidstips en middeltjes aan de hand gedaan om langer gezond te blijven of om ziekten te genezen.
Prof.dr.Dirk DEVROEY is sinds 1991 huisarts  in een groepspraktijk in Overijse, promoveerde in 2004 over cardiovasculaire preventie en is diensthoofd vakgroep Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel.
Op dit moment is hij ook adviseur bij het kabinet van Volksgezondheid. Het meest bekend is hij van zijn wekelijks optreden bij “De Madammen” op radio 2. Hier geeft hij goede raad en beantwoordt hij vragen van luisteraars over alle mogelijke kleine en grote kwalen.
In deze uitzendingen komt hij regelmatig terug op verkeerde gezondheidstips en de mythes er rond. Kunnen we uien gebruiken tegen verkoudheid? Zijn eieren echt slecht voor de cholesterol? Helpt een glas wijn tegen hart-en vaatziekten ? Gebruiken we maar 10% van onze hersenen ?Kunnen we nooit te veel aan vitaminen binnenkrijgen ? Je haren afscheren geeft meer beharing ?Blijven nagels en haren groeien na de dood ? Maakt koud weer je ziek ?Je kan vet veranderen in spieren? Elimineert een saunabeurt onze afvalstoffen? Enzovoort, enzovoort ...
De voordracht van prof.DEVROEY geeft een toegankelijk, maar wetenschappelijk onderbouwd zicht op al deze – al dan niet verkeerde- claims en legt de achtergrond uit hoe de misverstanden ontstaan zijn.
 
Dinsdag 6 Maart om 20:00 uur
Stedelijke Collibrantzaal
Deensestraat 6-7 (achterzijde bibliotheek) 2500 Lier
Toegang: 4€ (2€leden/Uitpas kansentarief/jongeren)
Begindatum: 
dinsdag, 6 maart, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 6 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK