DOX SCHENKT MEUBILAIR AAN GETEISTERDE SCHOOL IN FRAIPONT

De solidariteitsgolf die ook vanuit Lier op gang kwam na de dramatische overstromingen die grote delen van Wallonië teisterden, blijft maar aanhouden. Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar vertrok vanuit Lier een volgeladen vrachtwagen met schoolmeubelen naar de kleuter- en lagere school van Fraipont. Het schoolmeubilair werd geschonken door de firma Dox, die al bijna 200 jaar een begrip is in deze sector. Ook de Rotary Club Lier plant nog acties om in het bijzonder de omgeving van Pepinster materieel en financieel te helpen.

Vanuit Lier trokken al meteen leden van de lokale post van de brandweerzone Rivierenland naar het rampgebied. De stad zorgde namens de bevolking voor een belangrijke financiële bijdrage. Het takelbedrijf CNS stelde zich ter beschikking om beschadigde wagens en autowrakken weg te takelen. Sofie Dils reisde met een bestelwagen vol voedingsmiddelen en schoonmaakmateriaal naar Pepinster en de Sociëteit van de Schaepshoofden hield al enkele opendeurdagen, waarvan de opbrengst bestemd was voor de school in Fraipont die door de Vesder niet gespaard werd. Via een leerling van de school is er een concrete band met Lier. Nu toonde ook de firma Dox haar generositeit. Dox is al sinds 1839 en ondertussen 5 generaties lang een begrip in de sector van het schoolmeubilair. Vandaag worden interieurconcepten ontwikkeld voor een ideale school-, werk- en woonomgeving. 

Zaakvoerder Inge Nuyens: ‘Via vertrouwde relaties binnen de Rotary Club Lier vernamen we de precaire situatie van de school in Fraipont. Meteen beslisten we om binnen onze mogelijkheden een steentje bij te dragen, zoals we dit al eerder voor scholen-in-nood deden. 12 medewerkers en vrijwilligers leken bereid om vanuit ons ruim arsenaal een avond lang een grote vrachtwagen - die ter beschikking werd gesteld door Vervoer Verhaegen -, tot in het kleinste hoekje te vullen. Tafels, stoelen, zitbanken, leeshoeken, boekenrekken, kasten, zitkussens … werden opgepoetst, vooraleer ze een plaatsje kregen in de camion’. Verdeeld over enkele personenwagens en voorzien van een stevig lunchpakket, vergezelden dezelfde medewerkers de vrachtwagen, om de lading in Fraipont af te laden en met een goed gevoel over te dragen aan de dankbare directie en medewerkers van de plaatselijke school.

Naast de operatie schoolmeubilair plant Rotary Club Lier momenteel acties om vooral de gemeente Pepinster materieel en financieel te steunen. Marc Verlinden: ‘We verzamelen o.m. klein elektro en keukenmateriaal, dat voorlopig gestockeerd wordt in een loods in Lier en één in Broechem. Onze actie loopt parallel met initiatieven van onze vrienden van Rotary Club Sankt-Vith en Dour (Henegouwen). Samen stellen we een lijst op van beschikbare materialen en goederen. We wachten  nu op een teken van de Rotary Club van Pepinster, om dit alles af te leveren en ter plaatse te laten verdelen. Vanuit de eigen financiële mogelijkheden, voorziet Rotary Lier nog een belangrijke financiële ondersteuning. De mogelijkheid bestaat dat de inspanningen door Rotary België erkend worden en de subsidie verdubbeld wordt’. In Fraipont kunnen op 1 september alvast 150 leerlingen aan de slag, om de doorstane emoties in de mate van het mogelijke te vergeten.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zaterdag, 28 augustus, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 28 augustus, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK