DONKFEESTEN KENNEN BRUISENDE START

De 84ste Donkfeesten hebben zoals verwacht hun start niet gemist. Tijdens de Kids Party, waarbij de feesttent werd omgetoverd tot een onvervalste Donksaloon, konden de talrijk opgekomen kinderen zich als cowboy of indiaan uitleven op de tonen van hun favoriete muziek.

Dezelfde avond volgde in een identieke sfeer de ondertussen reeds 5de Foute Frijdag Party. De Gipsy Dance Girls gaven daarbij mee het ritme aan. Zingen en dansen kon verder voluit tijdens de Donk Cover Night, die werd opgevrolijkt door de coverorkesten SoulpAwer en The Incredible Time Machine. Zij voerden de aanwezigen mee naar de stomende Flower Power-periode en naar de Franse chansons. Het eerste feestweekend werd afgesloten met een kleurrijke familiedag. De kinderen konden zich uitkleven op de springkastelen en aan de spelkraampjes, zich laten schminken of rondkuieren op de kinderboerderij. De Academie voor Schone Kunsten was aanwezig met een stand kantwerksters, die massale belangstelling genoten net als hoefsmid Ludo Daems, auteur Ludo Geluykens en cartoonist d’Auwe. Wie dit wou kon zijn kans wagen bij het struyfvogelspel of een ritje maken met de huifkar. De meeste aandacht ging traditiegetrouw uit naar de spectaculaire rodeoshow van de Gipsy Horses en naar de super Donk-barbecue. Dezelfde avond stal de talentvolle zanger David Vandyck de show in een zinderende feesttent.

Komend weekend wordt verder gefeest tijdens de Saturday Night Donk Fever (zaterdag 10 augustus om 20.30 uur) met de Portugese zangeres Dina Rodrigues, de Limburger Maarten Cox en The Vicous. Zondag 11 augustus staan een fietshappening, de kaartprijskamp en de koldershow met Ivo Pauwels en Diana More op het programma. Donderdag 15 augustus valt het doek over de 84ste editie met de vermaarde Donkkoers en een volksbal met de NS-Band.

 

 

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK