DIGITALE INFOAVOND ROND VOLKSTUINTJES EN HONDENSPEELWEIDE

Rond de invulling van het landschapspark Pallieterland met de volkstuintjes van de Hof van Pallieter en de hondenspeelweide, werd een digitale infoavond georganiseerd. Het overleg had een bijzondere betekenis nadat het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoerings Plan (GRUP) voor het gebied langs de Beneden-Nete door de Raad van State werd vernietigd na tussenkomst van o.m. modeontwerper Dries Van Noten. Volgens consulent ruimtelijke ordening van de stad Lier Gino Verbiest, komen de buurtmoestuin en de hondenweide gelegen op percelen van de stad en het OCMW niet in het gedrang.

Het landschapspark Pallieterland omvat meerdere deelgebieden, zoals de Hof van Pallieter waar al een speelbos werd aangelegd, de Polder van Lier, het kasteeldomein Hof van Ringen, het Hof van Lachenen en het provinciaal groendomein Neteland. De buurtmoestuin en de hondenspeelweide komen in het verlengde van de Ouderijstraat binnen de Ring. Ze maken deel uit van de nieuwe groene long van Lier. De hondenspeelweide bestrijkt een oppervlakte van 5.000 m2. De volkstuintjes worden in twee fasen aangelegd op een perceel van resp. 7.500 en 4.000 m2. Er is plaats voorzien voor aanvankelijk 40 en nadien nog ééns 20 moestuintjes. Eén gebouw zal als gemeenschappelijke opslag- en ontmoetingsplaats dienst doen. Er wordt een los- en laadkade voorzien, maar er komen geen parkeerplaatsen, tenzij voor personen met een beperking. Voor de volkstuintjes bestaat al een wachtlijst van 120 belangstellenden. Gehoopt wordt om zowel de hondenspeelweide als de Hof van Pallieter in het voorjaar 2022 te kunnen inhuldigen. Ondertussen is het wachten op de verdere procedure nadat het GRUP Benenden-Nete, dat werd vastgelegd door de Vlaamse regering op 1 maart 2019, door de Raad van State werd vernietigd na tussenkomst van 4 partijen w.o. Dries Van Noten, eigenaar van o.m. het kasteel Ringenhof en het bijhorende kasteelpark. Het Milieu Effecten Rapport (MER) werd blijkbaar niet op correcte wijze opgesteld. Het GRUP focust o.m. op biodiversiteit en meer overstromingsveiligheid. Dries Van Noten wenst het beschermd park- en bosgebied in goede staat te behouden, wat moeilijk wordt wanneer voorrang zou worden gegeven aan waterbeheerwerken en ingrepen om het waterbergend vermogen te verhogen.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 4 juni, 2021
Einddatum: 
vrijdag, 4 juni, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK

Fout | Lier Belicht

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/lierbelicht/domains/lierbelicht.be/public_html/includes/common.inc:2806) in drupal_send_headers() (regel 1499 van /home/lierbelicht/domains/lierbelicht.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to a member function queryReportFeed() on null in google_analytics_referrer_report_data() (regel 357 van /home/lierbelicht/domains/lierbelicht.be/public_html/sites/all/modules/google_analytics_referrer/google_analytics_referrer_data.inc).
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.